Gündem 500 TL’lik ceza geçişi azalttı!

500 TL’lik ceza geçişi azalttı!

18.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden yasak geçişlere  500 liralık ceza uygulaması dün başladı. Günün ilk saatlerinde cezanın büyük oranda caydırıcı olduğu görüldü

500 TL’lik ceza geçişi azalttı

İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ağır tonajlı kamyon, otobüs ve TIR’ların geçmesi yasaklandı. Ancak otoyol ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden en yüksek geçiş ücretinin 164 lirayı bulması nedeniyle bazı ağır vasıta sürücüleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden kaçak geçerek 92 lira trafik cezasını ödeyip köprü geçiş ücretinden kurtuluyordu. Milliyet’in gündeme taşıdığı konunun ardından Karayolları Genel Müdürlüğü de, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden kaçak geçiş yapan araçlara 500 lira idari para cezası uygulanacağını açıkladı. Pazar gününü pazartesiye bağlayan geceden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre artık kaçak geçiş yaptığı kamera sistemlerince tespit edilen araçlara, Kabahatler Kanunu’na göre 500 lira ceza bedelli tebligat gönderilecek.

Uygulama etkili oldu

500 liralık ceza uygulamasının ilk saatlerinde bazı sürücüler, FSM’yi kullanmaya devam etse de uygulamanın genel olarak caydırıcı olduğu göze çarptı. Ceza öncesi döneme göre oldukça az sayıda otobüs ve TIR’ın geçtiği FSM girişinde sürücülere, “FSM ve Şehitler Köprüsü’nden geçme yasağı olan kamyon, kamyonet ve otobüslere 500 TL ceza kesilecektir” yazısıyla uyarılar da yapıldı.

Haberin Devamı

Kredi kartı sorunlu

Öte yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde yüksek tonajlı kamyonlar tarafından kullanılan Hasdal bağlantı yolu gişesi ve Riva’da HGS-OGS sistemi ve kredi kartı ödemelerinde yaşanan aksaklıklar gişelerde zaman zaman kuyruklar oluşturuyor. Bazı sürücüler gişelerde yaşanan sorundan ötürü zaman kaybettiklerini belirterek mağdur olduklarını söylüyor.