Konut 507 bin lira burs

507 bin lira burs

07.08.2015 - 16:01 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘çevre ve kentsel dönüşüm’ üzerine tez hazırlayan öğrencilere toplam 507 bin TL burs verdi.

507 bin lira burs

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 12 ay süre ile 65 yüksek lisans öğrencisine verdiği burs sona erdi. Bakanlığın 507 bin TL kaynak ayırdığı yüksek lisans tezleri Türkiye Çevre Koruma Vakfı’na (TUÇEV) gelmeye başladı. Tezlerin genel olarak çevre ve kentsel dönüşüm üzerinde araştırma yaptığı ortaya çıktı. Yüksek lisans bursuna Türkiye genelinde özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm üniversitelerden 228 yüksek lisans öğrencisi başvurdu. Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı üzerinden yüksek lisans eğitimi gören başta İstanbul üniversiteleri olmak üzere 35 üniversiteden 65 öğrenciye 12 ay süre ile ayda 650 TL toplamda 507 bin TL burs verildi.

Haberin Devamı

Çevre ve şehir konusu işlendi

Öğrenciler yüksek lisans tezlerinde; yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, kentleşme ve suç ilişkisi, çocuk suçlular üzerine araştırma, geleneksel köy evleri ve kırsal dönüşüm, inşaat yıkıntı atıklarının geri kazanım yolları, marka şehirler kavramının ülke turizmine ve tanıtımına katkısı, kentsel dönüşüm atıklarının geri kazanım yolları, sosyal hayatin mekana etkisi, kırdan kente göçü, göç sonucu kentlerde ekonomik ve sosyal hayat gibi konu başlıklarını araştırdı. Öğrenciler ayrıca yüksek lisans tezlerinde çevre ile ilgili mezbahane atık suları, zeytin salamura ve karasuyu, gül işleme tesisi atık suları, peynir altı suyu arıtımı, motor yağı ve bitkisel atık yağların geri kazanımı, batik gemilerin deniz çevresine olan etkileri ve istilacı türler gibi özel konularda da araştırma yaptı