Mardin 52 Yıldır Aynı Heyecanla İş Yerini Açıyor

52 Yıldır Aynı Heyecanla İş Yerini Açıyor

19.05.2017 - 11:54 | Son Güncellenme:

Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki berber, tek sandalyeli 8 metrekarelik dükkanında 52 yıldır müşterilerine aynı heyecanla hizmet veriyor Kentin en eski berberleri arasında bulunan Ağış: "10 yaşında çırak olarak başladığım mesleğimde 52 yıldır tek başıma çalışıyorum"

52 Yıldır Aynı Heyecanla İş Yerini Açıyor

MARDİN (AA) - OSMAN ÖKSÜZ- Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Abdulmecit Ağış, tek sandalyeli 8 metrekarelik berber dükkanında 52 yıldır tek başına çalışıyor.

Haberin Devamı

Artuklu ilçesinde yaşayan Ağış, her sabah tarihi Birinci Cadde üzerinde bulunan dükkanını açarak, ömrünü verdiği berberlik mesleğini ilk günkü heyecanla devam ettiriyor.

Mesleğe 10 yaşındayken çırak olarak başlayan Ağış, ilerleyen yaşına rağmen mutluluğu iş yerinde buluyor.

Ağış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşında berberliğe başladığını, vatani görevini yaptıktan sonra 1965'te kendi iş yerini açtığını belirterek, çok sevdiği berberlik mesleği dışında başka bir meslek öğrenmediğini söyledi.

Her sabah saat 08.00'de iş yerini ilk günkü heyecanla açarak temizliğini yaptığını belirten Ağış, "Müşteri gelirse tıraş yaparım. Dostlar gelirse onlarla sohbet ederiz, eskilerden konuşuruz. Akşam 17.00 gibi dükkanı kapatıp evime gidiyorum." dedi.

Haberin Devamı

Mesleğinin en eski ustaları arasında yer aldığını aktaran Ağış, eskiden berberliğin kolay olmadığını dile getirdi. Ağış, şöyle konuştu:

"Berberliği öğrenmeden iş yeri açılamıyordu. Şimdi öğle değil. Şimdi pratik olmuş. Eskiden makas, tarak ve el makinesi kullanırdık. Şimdi makineler elektrikli olmuş. Elektrikli makineler işi daha da kolaylaştırdı. Hiç çırak yetiştirmedim. Daha doğrusu çırak almadım yanıma. Yanıma çırak alıyordum, okullar açılınca bir daha gelmiyorlardı. 10 yaşında çırak olarak başladığım mesleğimde 52 yıldır tek başıma çalışıyorum."

Yaşlı insanların berbere tıraş olmaya geldiğini gençlerin ise kuaförleri tercih ettiğini kaydeden Ağış, iş yerinde mutlu olduğunu, teselliyi iş yerinde bulduğunu anlattı.

Ağış, "İş yerinde vaktimi geçiriyorum. Cami karşımda namaz vakitlerinde, namaza gidiyorum. Öğlen evime gidiyorum. 82 yaşından sonra hayattan bir beklentim yok. Ömrün ne zaman biteceğini bekliyorum." ifadelerini kullandı.