Bilecik 53. Kütüphane Haftası

53. Kütüphane Haftası

27.03.2017 - 18:08 | Son Güncellenme:

.

53. Kütüphane Haftası

BİLECİK (AA) - Bilecik Halk Kütüphanesi'nde, ''Sessiz kitap okuma'' etkinliği gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Etkinliğe, Vali Süleyman Elban, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Bilecik Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, burada yaptığı konuşmada, kütüphanenin bilgi, aydınlık, aydınlatan, aklı ve vicdanı büyüten, yeni yaşamlara açılan kapı, dünyayı değiştiren, yaşamlara dokunan, farklılığı kabul etmenin, hoşgörünün kaynağı ve bilginin kalesi olduğunu söyledi.

Kütüphanelerin, kültürleri besleyerek, kültürel mirası koruyarak gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan kurumlar olduğunu ifade eden Dengiz, şöyle devam etti:

''Kütüphane, teknolojinin esir aldığı insanda toplumsal iletişimin gerçekleşmesine imkan sağlayan mekandır. Kütüphane, günümüz dünyasının yalnızlaşan ve bunalan bireyi için bir sığınma ve rahatlama alanıdır. Hedefimiz nitelikli, hayata tutunan, hayatınıza dokunan ve üçüncü mekan olarak yaşamınızın ayrılmaz parçası olarak gördüğünüz bir halk kütüphanesi olmaktır.''

Haberin Devamı

Daha sonra, geçen yıl düzenlenen 7. Masal Anlatma Yarışması'nda birinci olan Gülnihal Karaca, "Boncuklu kedi" adlı masalını anlattı.

Çocuk ve yetişkinlerde en çok kitap okuyanlara hediyeleri verildi.

Etkinlik, hattat ve kaligrafist sanatçısı Özdemir Şenova'nın ''Hüsn-i hat'' sergisinin gezilmesiyle sona erdi.