Burdur 53. Kütüphaneler Haftası

53. Kütüphaneler Haftası

27.03.2017 - 16:55 | Son Güncellenme:

Burdur Valisi Yılmaz: "Kitaplarımız var, yazılmış eserler var. Eserlerden ve kitaplardan sağlıklı ve güvenli her türlü bilgiyi öğrenebileceğimiz yayınlar var"

53. Kütüphaneler Haftası

BURDUR (AA) - Burdur Valisi Şerif Yılmaz, "Kitaplarımız var, yazılmış eserler var. Eserlerden ve kitaplardan sağlıklı ve güvenli her türlü bilgiyi öğrenebileceğimiz yayınlar var." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü idarecileri Vali Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Yılmaz, ziyarette, bu hafta okumayla ilgili faaliyetler yürütülerek farkındalık oluşturulmaya çalışılacağını belirtti.

Yapılacak etkinliklerin amacına ulaşarak, 7'den 70'e herkesin okuma alışkanlığını kazanmasını temenni eden Vali Yılmaz, bu etkinliklerin önemli olduğunu kaydetti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"En büyük eksiğimiz okuma. Dünya geneliyle kıyaslandığında gördüğümüz manzara hiç iç açıcı değil. Okuma derken sadece ders kitapları okumanın yeterli olmaması lazım. Ders kitaplarının dışında genel kültür ve diğer konuları içeren kitaplar olsun, çocuklarımızın bilmesi gereken temel bilgilerin edinmesi gereken kitaplarımız var. Maalesef biz kulaktan duymayla amel ediyoruz ve bunlarla karar veriyoruz. Temel kaynaklardan almadığımız bilgiler dışında, alınan kaynaklarla birilerine kul köle oluyoruz. Bunun önüne geçilmesinde başkasına ve aracıya da gerek yok. Kitaplarımız var, yazılmış eserler var. Eserlerden ve kitaplardan sağlıklı ve güvenli her türlü bilgiyi öğrenebileceğimiz yayınlar var."

Haberin Devamı

Vali Yılmaz, okuma alışkanlığı olan çocuklarda başarının çok net bir şekilde görüldüğünü kaydetti.

Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda edinilmesi gerektiğinde dikkati çeken Yılmaz, "Çocuklara tavsiyem şudur. Okuma alışkanlığını bu yaşta edinirseniz, ileride hiçbir zaman sıkıntı çekmezsiniz. Kitap okumak aynı zamanda matematiği, coğrafyayı, fiziği de çözer. Bütün derslerin esası konuyu anlamaktır. Konuyu anlamanız içinde bol bol okumanız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ziyarette Yılmaz'a, "Biz Osmanlıyız" adlı kitap hediye edildi.