Gündem 53 madencinin parası ödendi

53 madencinin parası ödendi

29.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta maden işçilerinin başlattığı açlık grevi 19 işçiyle devam ediyor. İşçilerin yaptığı kontrollü göçüğün ise, temizlendiği öğrenildi

53 madencinin  parası ödendi

Kilimli ilçesi Gelik Beldesi’nde geçen 4 Nisan’da iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik’te çalışan 85 işçi, seslerini duyurabilmek için 18 Mayıs’ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama eylemi başlattı. İşçilerin eylemi bir gün sonra açlık grevine dönüştü. Geçen 10 günde 66 işçi sağlık sorunları nedeniyle eylemi bırakırken 19 işçi eylemini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibinin maden ocağı ağzında işçilerin talepleri yerine gelmediği için çıkışa 20 metre kala tepki olarak yaptıkları kontrollü göçüğü temizlediği öğrenildi. Eylemdeki işçilerin de yardımıyla temizlenen göçüğün ardından tavan tahkimatlarla güçlendirildi. TTK ekipleri, değişik zaman aralıklarında eylemdeki işçilerin yanına girerek ocak içindeki havayı ve gaz ortamını da ölçtükleri bildirildi.

‘İşimizi istiyoruz’

Öte yandan kayyum heyetinden Polat Sezgün inceleme sonucu 2 şirkette 282 işçinin çalıştığını tespit ettiklerini söyledi. Sezgün, ‘Alacakları toplam para 1,5 milyon liraya yakın. Şu an 53 işçiye maaşlarının bir kısmı olan 1000’er lirayı ödedik. Ayrıca 750’şer lira ödeme yaptık. Sosyal yardımlaşma vakfından 250’şer lira da pazartesi dağıtılacak’ dedi. Sezgün bugün de valilikten işçilere ödeme yapmaya devam edeceklerini belirtti. İşçi temsilcisi Cemal Akın ise kayyum heyetinin teklif ettiği 1750 lirayı kesinlikle istemediklerini belirterek, “Biz işimizi istiyoruz. Mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.