Ankara 54. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne Doğru

54. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne Doğru

12.10.2017 - 15:53 | Son Güncellenme:

AESOB Başkanı Dere: "Uluslararası Antalya Film Festivali Antalya'nındır. Hiç kimse alternatif olarak bu festivali kullanamaz, kullandırmayız"

54. Uluslararası Antalya Film Festivaline Doğru

ANTALYA (AA) - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Antalya'nın olduğunu belirterek, "Hiç kimse alternatif olarak bu festivali kullanamaz, kullandırmayız." dedi.

Haberin Devamı

Dere, Belek Turizm Bölgesindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, festivalin Antalya'nın en büyük marka değerlerinden birisi olduğunu, kentin gözbebeği festival için atılan her adımı desteklediklerini bildirdi.

Antalya'nın küreselleşme ve ilerleme adımlarına karşı çıkmak adına, festivale alternatif aynı tarihlerde başka film festivalleri düzenlendiğini ifade eden Dere, "önemsiz, itibarsız, mizah unsurları barındıran girişim" olarak nitelediği bu etkinliklerin, film festivalinin mazisine karşı olumsuz bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Antalya'nın sinema merkezi olması ve prestijli projelere imza atması için atılan adımlara karşı duran her girişimi Antalya esnafı olarak kınadıklarını aktaran Dere, "Bu alternatif olarak düzenlenmek istenen festival, 53 yıldır düzenlenen film festivaline karşı ayıptır. O arkadaşları kınıyoruz. Uluslararası Antalya Film Festivali Antalya'nındır. Hiç kimse alternatif olarak bu festivali kullanamaz, kullandırmayız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünya markası Antalya'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sinema sektörü için hayata geçirmek istediği projelerin aşikar olduğunu vurgulayan Dere, Boğaçayı'nda film platosu ve sinema vadisinin, bu projelerin başında geldiğini söyledi.

Dere, dünya genelinde sekiz şehrin bulunduğu UNESCO Yaratıcı Film Şehir Ağı'nın bu yılki başvurularında yer alan Antalya'da, tanıtım ve iş birliği adına birçok gelişme olduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

"Daha önce ulusal ve uluslararası dallarda yapılan film festivali bu yıl birleştirildi. Uluslararası alanda yapılacak festivalimizin en önemli amacı Antalya'yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirmektir. Ulusal yarışmanın kaldırılmasıyla festivalimiz güçlenecek, Antalya'nın dünyaya açılımı sağlanmış olacaktır. Film festivalinin dünya sinemasına ulaşmasına, uluslararası sanatçılara, eleştirmenlere, yapımcı ve sanatseverlere ulaşıp Antalya halkını merkezine almasını destekliyor, festivalimizle gurur duyuyoruz. Şehrimizin uluslararası platformlarda temsil edilmesi ekonomik, sosyal ve kültürel birliğimizi güçlendirecek, Antalya ve esnaf kazanacaktır."

Haberin Devamı

Antalya esnafının 53 yıldır düzenlenen festivalden hep kazanç sağladığına değinen Dere, festivalin Antalya'ya çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelmesine aracılık ettiğini kaydetti.