Gündem 55 bin Suriyeli bayram dönüşünde

55 bin Suriyeli bayram dönüşünde

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’nı yakınlarıyla geçirmek isteyen 55 bin Suriyeli’nin ülkelerine dönüşü başladı. Sınırdan dün 6 bin kişi geçiş yaparken, Türkiye’ye dönüşleri 30 Aralık’a kadar sürecek.

55 bin Suriyeli bayram dönüşünde

Kurban Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Cilvegözü ve Öncüpınar sınır kapılarından çıkışları devam ediyor. Bayramı, Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab gibi bölgelerde yaşayan yakınlarının yanında geçirmek üzere randevu alan 55 bin Suriyeliden 6 bini ülkesine geçiş yaptı.

Haberin Devamı

Eksik aşıları yapıldı

Kilis Valiliğince oluşturulan online randevu sistemine kaydını yaptırdıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nezaretinde, Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı gümrük sahasına gelen Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğünce kurulan mobil hizmet biriminde kayıtlarını yaptırdı.

Dönüşler 30 Aralık’ta

Kilis Sağlığı Müdürlüğünce kurulan sağlık merkezinde, 0-15 yaş grubundaki çocuklarının eksik aşılarını tamamlayan Suriyeliler, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan son kontrollerinin ardından otobüslerle ülkelerine gönderildi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan da dün geçişler yaşandı. Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından izdiham yaşanmaması içinde gerekli önlemlerin alındığı Cilvegözü’nde, günlük 5 bin kişiye randevu veriliyor. Bayramlaşmaya giden Suriyelilerin çıkışları 19 Ağustos günü sona erecek. Geri dönüşler ise 30 Aralık 2018 gününe kadar devam sürecek.

Haberin Devamı

‘Çok güzel bir his’

6 yıl sonra annesi, babası ve yeğenleriyle bayramı birlikte geçirebileceği için mutlu olduğunu anlatan Suriyeli Osman Hacı Mustafa, “Şu anda yaşadığım duyguları anlatabilecek bir kelime bulamıyorum, çok güzel bir his” dedi. Enes Mustafa da üç yıldır anne ve babasını görmediğini, verilen izin ile onlarla birlikte bir süre zaman geçireceğini belirtti. l KİLİS-HATAY DHA/AA

55 bin Suriyeli bayram dönüşünde