Bursa 56. Uluslararası Bursa Festivali

56. Uluslararası Bursa Festivali

16.06.2017 - 16:50 | Son Güncellenme:

Festival, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Anjelika Akbar konseriyle start alacak

56. Uluslararası Bursa Festivali

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesince bu yıl 56'ncısı düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali", 28 Haziran'da Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Anjelika Akbar konseriyle başlayacak.

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından organize edilen etkinlikler 28 Haziran Çarşamba günü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde (AKKM), BBDSO ve Anjelika Akbar'ın konserleriyle start alacak.

Şebnem Ferah konseriyle sona erecek festivalin biletleri, online olarak "biletinial.com" adresinden, Zafer Plaza, Kent Meydanı, Korupark BKSTV standı, ÖzdilekPark Nilüfer, Merinos AKKM gişeleri ile etkinlik günlerinde de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu gişesinden alınabilecek.

Festivalde, Gianni Guarracino, Fettah Can, Ankara Devlet Opera ve Balesi "Frida", Ata Demirer ve Orkestrası, Kadebostany, Madcon, Samsun Devlet Opera ve Balesi "Arda Boyları" performans sergileyecek. Ayrıca "Şimdi 90'lar" programında, Yeşim Salkım, Ferda Anıl Yarkın, Reyhan Karaca, Jale, Seçil, Erdal, Hazal, Eda Özülkü ve Metin Özülkü, aynı sahneyi paylaşacak.

Haberin Devamı

"Türk Halk Müziği (THM) Gazinosu" etkinliğinde de Mustafa Keser, Bedia Akartürk, Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, konser verecek.

- Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

Dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin harmanlanacağı festivalde, 23 ülkeden halk oyunları ekiplerinin katılımıyla "31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması" da yapılacak.

Yarışmaya, Arjantin, Arnavutluk, Bangladeş, Belarus, Bulgaristan, Bosna Hersek, Cezayir, Çin, Endonezya, Filipinler, Güney Kore, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Malezya, Moldova, Sri Lanka, Şili ve Tataristan gibi ülkeler katılacak.