Kütahya 57. Alay Vefa Yürüyüşü

57. Alay Vefa Yürüyüşü

25.04.2018 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

57. Alay Vefa Yürüyüşü

KÜTAHYA (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü", Kütahya'da yapıldı.

Haberin Devamı

Ulu Cami'de sabah namazını kılarak dua eden kent protokolü, vatandaşlar ve gençlerle yarma çorbası yedi. Yaklaşık 50 metre uzunluğunda Türk bayrağını taşıyan gençler, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar” sloganı eşliğinde Kütahya Hava Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Şehitlikteki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, burada yaptığı konuşmada, başta Çanakkale olmak üzere vatan uğruna can veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Çanakkale ruhunun yaşatılması gerektiğini dile getiren Ölçen, şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşını üç kelime ile anlatacak olursak 'geldiler, gördüler ve gittiler' şeklinde ifade edebiliriz. Bin yıldır bu topraklarda gözü olan, bu millete, değerlerine, İslama saldıran haçlılar, düşmanlar geldiler. Geldiler imanı, mücadeleyi, vatan sevgisini, bayrak aşkını gördüler ve gittiler. Duramazlardı, duramadılar. O günkü aynı ruhla bugün yeniden vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize sahip çıkmak için gençlerimizle buradayız."

Haberin Devamı

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, daire müdürleri, vatandaşlar, asker ve gençlerin katıldığı program, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın şehitler için dua etmesiyle son buldu.