Siyaset 57 vekilin yargı süreci başladı

57 vekilin yargı süreci başladı

11.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı’nda bekleyen, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 57 milletvekili hakkındaki 117 dosya, ilgili savcılıklara gönderildi. Bu milletvekilleri hakkında yargı süreci başladı.

57 vekilin yargı süreci başladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir televizyon programında, Adalet Bakanlığı’nda bekleyen, HDP milletvekilleri hakkındaki 94, CHP milletvekilleri hakkındaki 16, MHP milletvekilleri hakkındaki üç, Ak Parti milletvekilleri hakkındaki dört dosyanın cumhuriyet savcılıklarına gönderildiğini açıkladı. Gönderilen dosyalardan 15’inin Demirtaş’a ait olduğu, birinde “silahlı terör örgütüne üye olmak”la suçlandığı, diğer dosyalarda da “hükümetini alenen aşağılama, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, Türk milletini, cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kanunlara uymamaya tahrik, silahlı terör örgütüne üye olmak, Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamaları bulunduğu öğrenildi. Yüksekdağ’ın savcılıklara iade edilen dosyalarında ise “suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, terör örgütü propagandası yaptığı, suç işlemeye alenen tahrik ettiği” ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Savcılıklara beş dosyası gönderilen Kılıçdaroğlu’nun ise “Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarını işlediği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” sözleri ile ilgili dosya da beş dosya arasında bulunuyor. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin savcılıklara gönderilen 2 dosyası da “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu içeriyor.