Gündem Son dakika... Depremin merkez üssü Kos'ta 2 kişi öldü! Çok fazla yaralı var...

Son dakika... Depremin merkez üssü Kos'ta 2 kişi öldü! Çok fazla yaralı var...

21.07.2017 - 03:27 | Son Güncellenme:

6.3 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Kos adasında ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 100'ü aşkın kişi de yaralandı. Öte yandan bölgeden gelen ilk görüntülerde tarihi Defterdar İbrahim Efendi Cami'nin minaresinin yıkıldığı görülüyor. Kos'ta hayatını kaybeden 2 kişiden birinin Türk birinin de İsveç uyruklu olduğu öğrenildi.

Son dakika... Depremin merkez üssü Kosta 2 kişi öldü Çok fazla yaralı var...

Ege'yi 6.3'le sallayan şiddetli depremin en çok etkili olduğu bölge olan Kos adasında ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 100'ü aşkın kişi de yaralandı.

Ege Denizi’nde meydana gelen deprem Yunan adalarında da hasara yol açtı. İstanköy (Kos) Adası'ndaki tarihi Defterdar İbrahim Efendi Cami'nin minaresi yıkıldı, büyük hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Datça ile Kos Adası arasında meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya neden oldu. Deprem sırasında Kos’un merkezinde bulunan tarihi Defterdar İbrahim Efendi Camii’nin minaresi yıkıldı, caminin içi, dışı ve bahçesinde de büyük hasar meydana geldi. Halen faaliyette olan cami, 1724 yılında Defterdar İbrahim Efendi tarafından yapılan, Platani köyündeki cami ile birlikte adada açık olan ve namaz kılınabilen iki camiden biri durumundaydı.

Haberin Devamı



Bu arada, Kos’ta depremin ardından yerli halk ile tatilciler sokaklara döküldü. Büyük korkuya neden olan depremin ardından ilk belirlemelere göre bazı bölgelerde evler yıkılırken, Kos Marina’sının bulunduğu bölgede yollarda derin çatlaklar meydana geldi.

Son dakika... Depremin merkez üssü Kosta 2 kişi öldü Çok fazla yaralı var...