Gündem 6.5 milyon basıldı 23 dile çevrildi

6.5 milyon basıldı 23 dile çevrildi

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, kendisinin ‘Çin’in yeni Mao’su’ olarak anılmasını sağlayan politikalarını bir kitapta topladı.

6.5 milyon basıldı 23 dile çevrildi

Devlet başkanı olduğu 15 Kasım 2012’den itibaren yaptığı 79 konuşma ve dünyaya verdiği mesajları ‘Çin’in Yönetimi’ adlı kitapta toplayan Xi Jinping, gerilen ABD ilişkilerinden UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne bakışına kadar çeşitli konuları özetledi. Türkçe ile birlikte 23 dile çevrilen kitap 6.5 milyon adet basılırken, gizemli lider Jinping’in çocukluk ve gençlik fotoğraflarıyla süslendi.

Haberin Devamı

Türkiye’de de piyasada

Batının en büyük rakibi haline gelen Çin’in lideri Xi Jinping kitabında uyguladığı politikaları anlattı. Tüm dünyada yayınlanan ‘Çin’in Yönetimi’ adlı kitapta, Xi Jinping’in çeşitli konulardaki görüşleri bulunuyor. Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi, Çin Komünist Partisi Arşiv Araştırma Ofisi ve Çin Uluslararası Yayım Grubu’nun hazırladığı kitap, Türkiye’de Kaynak Yayınları’ndan çıktı.

Akla gelen her konuyu anlattı

18 bölümden oluşan 520 sayfalık kitapta Xi Jinping’in yeniden kalkınma, gelişmek için çok çalışmak, Çin rüyası, reform ve dışa açılma, ekonomik büyüme, enerji üretimi, halkın mutluluğu ve yoksulluğu yok etmek, Çin’in kültürel gücü, kaliteli eğitim, ekolojik adımlar, savunma sanayi ve teknoloji, Hong Kong ve Makao, Tayvan Boğazı, Çin’in özgüveni ve küresel barışa katkısı, olimpiyat oyunları, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı, Çin-Arap işbirliği, Çin-ABD ilişkileri, Çin-Latin Amerika ilişkileri, Çin-Rusya dostluğu, Amerikan rüyası, yolsuzlukla mücadele gibi konulardaki görüşleri yer alıyor.