Ekonomi 6 milyar TL’lik 8 proje yapıyor

6 milyar TL’lik 8 proje yapıyor

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MESA Mesken, 2017 yılını, hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiği 8 proje ile tamamlıyor. Yılın son çeyreğinde yeni proje lansmanlarını yapacak olan MESA, toplamda 6 milyar liralık değer oluşturacak

6 milyar TL’lik  8 proje yapıyor

2017 yılı hedefleri doğrultusunda yıl içinde yeni projelere imza atan MESA Mesken, yılın son çeyreğiyle birlikte toplamda 6 milyar liralık 8 projeyi hayata geçirmiş olacak. Hem İstanbul özelinde, hem de Türkiye’nin çeşitli noktalarında yer alan projelerle birlikte istihdam rakamını 5 bin kişiye çıkarmayı hedefleyen MESA Mesken, şu anda 3 bin kişiyi istihdam ediyor.
Toplam 48 yılda 9 milyon metrekarelik bir alanda 90 binden fazla konut ürettikleri bilgisini veren MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, 2017 yılında da bu çalışmalara 8 proje daha ekleyecekleri bilgisini verdi. Bir projenin lansmanının yapıldığını hatırlatan Boysanoğlu, 7 projenin de yılın son aylarında ard arda satışa çıkarılacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

‘3 bin TL’ye de var’

MESA projelerinin toplamda 800 bin metrekareyi aşkın bir inşaat alanına sahip olduğunu ve tamamına yakını konut olmak üzere toplam 4 bin 300 adet bağımsız bölümden oluşacağını belirten Mert Boysanoğlu, “Projelerimiz, tabanda yaklaşık 3 bin lira, tavanda ise 22 bin lira aralığında değişen ortalama metrekare fiyatları ile oldukça geniş bir yelpazeye hitap ediyor. MESA olarak her segmente hitap edecek şekilde ciddi planlamalar yapıyoruz” diye konuştu.

Ankara, Bodrum...

Boysanoğlu, 2017 yılında imza attıkları 8 yeni projenin birinin Ankara’da, bir diğerinin ise Bodrum’da hayata geçirildiğini anlatarak, şu bilgileri verdi:

“MESA KOZ, bu yıl lansmanını yaptığımız proje. 280 rezidans/apart üniteden oluşuyor. Ankara Eryaman’daki projemiz MESA Göksu, 1.876 konuttan oluşuyor. Büyükçekmece’deki YeşilYaka projemizde planlamalarımızı öne çekerek komşu parselinde YeşilYaka Su projemizi hayata geçireceğiz. 473 adet müstakil villadan oluşacak. Beykoz’da lansman hazırlıklarını sürdürdüğümüz iki proje var. Biri 80, diğeri 219 konuttan oluşuyor. Bodrum’daki projemiz de villa, rezidans daireler ve butik bir otelden oluşuyor. Satış ofisini açtık. Maltepe’de de iki projeye imza atacağız; MESA Gökada ve MESA Cadde. MESA Gökada 273 konuttan oluşurken, Maltepe’de Bağdat Caddesi üzerinde yükselecek MESA Cadde’de ise 253 konut bulunuyor.”

Haberin Devamı

‘Yassıada’da iskele ruhsatı bekleniyor’

Yassıada projesinde aldıkları ihalenin ‘ilerlemiş kaba’ olduğunu hatırlatan MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, çeşitli ruhsat sorunları yaşadıklarını dile getirdi. Boysanoğlu, “Devletin projesi olmasına rağmen beklediği iskele ruhsatı var. Orada bir müze olacak, tüm yaşananlar ciddi simülasyon sistemleriyle anlatılacak. Ancak tüm bunlar bizim dışımızda. Bizim orada aldığımız ihale sadece kaba inşaat, bir kısım peyzaj alanı gibi işlemleri içeriyor. İskele ruhsatı alınınca bizim işimiz tamamlanacak” açıklamasında bulundu.

‘Sürdürülebilir olması önemli’

Gayrimenkul sektörünün sürdürülebilirliğinin önemine vurgu yapan Erhan Boysanoğlu, sektörün ülke için lokomotif bir sektör olduğunu söyledi. Boysanoğlu, sektöre dair konuşulanların çoğunlukla spekülasyonlar, balon, rant iddiaları çevresinde yoğunlaştığını belirtirken, “Kimse böylesine önemli bir sektörün sürdürülebilirliğiyle ilgili yaklaşım sergilemiyor. Konut KDV’sinde standart uygulama, data üretimi, arazi sorununun giderilmesi, yeni imar düzenlemesi gibi pek çok detay sektörün sürdürülebilirliği açısından ele alınmalı” dedi.