Ekonomi 6 milyar TL’lik trafik cezasına yapılandırma

6 milyar TL’lik trafik cezasına yapılandırma

26.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma düzenlemesi kapsamına trafik para cezalarının da dahil edileceğini belirterek, “Bu kapsamda yaklaşık 4 milyon 250 bin vatandaşımızın trafik cezası borcu ve yaklaşık 6 milyar liralık alacak var” dedi.

6 milyar TL’lik trafik  cezasına yapılandırma

Ağbal, dün 24 TV’de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, FETÖ darbe girişimi sonrasında vatandaşın normal hayatını sürdürmesini sağlayacak tedbirlerin alındığını ve ekonominin her geçen saat normalleştiğini kaydetti.
Ağbal, ödenmemiş vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarına yeniden yapılandırmanın cuma Meclis gündemine gelmesinin planlandığını aktardı.

Varlıklar milletin

Ağbal, trafik para cezalarını da düzenleme kapsamına alacaklarını açıklayarak, “İstiyoruz ki vatandaşlarımızın vergi dairelerine olan trafik para cezalarını da yeniden yapılandırmaya dahil edelim. Bu kapsamda yaklaşık 4 milyon 250 bin vatandaşımızın trafik para cezası borcu varmış. Yaklaşık 6 milyar liralık alacak” dedi. FETÖ’ye ait el konulan varlık ve kurumların nasıl değerlendirileceğinin sorulması üzerine Ağbal, şöyle konuştu:

“Şu anda esas olan, bu terör örgütünün elinde olan bütün bu ekonomik varlıklarının devlete geçmesini sağlamak. El konulan varlıklar arasında faaliyetine devam etmesi gereken sağlık kuruluşlarını süratle Sağlık Bakanlığı’nın tasarrufuna bıraktık.
Eğitim kuruluşlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın tasarrufuna bırakıyoruz. Şu anda yapmaya çalıştığımız şey bütün bu paralel terör örgütünün sağlık, eğitim ve sivil toplum ayağındaki ekonomik varlıkları tekrar millete döndürmek. Milletten alınan, milletin paralarıyla oluşturulan yapılar vardı. Sevindirici olan paralel yapının milletten aldığını; Allah’ın takdiri, milletten alınanlar bu şekilde tekrar millete dönmüş oldu.”

Emniyet, Piyango binasına taşınıyor

Darbe girişimi sonrasında zarar gören kamu binalarına ilişkin bir soru üzerine Bakan Ağbal, “Zarar gören bütün kamu binalarının nerede ihtiyacı varsa, ister hazırda olan kamu binaları olsun, gerekse kiralama yoluyla olsun, bütün yaraları süratle sarılacak. Mesela Ankara Emniyet Müdürlüğü binamız hasar gördü. Bugün daha sabahleyin İçişleri Bakanımız ile görüştük. Maliye Bakanlığı olarak bizim Milli Piyango Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız bir bina vardı. İki bakan kendi aramızda görüştük. Ankara Emniyet Müdürlüğünü süratle o binaya taşıyoruz” diye konuştu.