Teknoloji 6 yaşında oyun geliştiricisi ve bir patron olan küçük kız le tanışın

6 yaşında oyun geliştiricisi ve bir patron olan küçük kız le tanışın

14.04.2017 - 17:34 | Son Güncellenme:

Battle Princess Madelyn adlı bağımsız oyunu geliştiren baba, tüm yetkiyi kızına vererek yalnızca kızının isteklerini yerine getiriyor.

6 yaşında oyun geliştiricisi ve bir patron olan küçük kız le tanışın

Indie oyunlar geliştiren bir grafik tasarımcısı olan Christopher Obritsch isimli bir baba, 6 yaşındaki küçük kızıyla birlikte kızının istediği gibi bir oyun geliştiriyor.

Haberin Devamı

6 yaşındaki kızı Maddi'ye bir gün "Oyun mu oynamak mı istiyorsun? Zırhını ne renk istiyorsun?" sorusunu soran baba, kızından "Hayır, oyuna girmek istiyorum. Arthur olmak istiyorum." cevabını alınca, önce kızına oyunlara girilemeyeceğini düzgün bir şekilde anlatmış ve ardından kızıyla birlikte yalnızca kızının kurguladığı oyunu geliştirmeye karar vermiş.

Battle Princess Madelyn isimli 2 boyutlu bağımsız oyun, genç şövalye eğitiminde Madelyn’ı ve hayali evcil köpek Fritzy’nin hikayesini anlatıyor. Oyun, Capcom’un efsane oyunlarından Ghouls'N Ghost'tan esinlenilerek yapılıyor. Kickstarter projesi olarak başlayan proje için ilk olarak 60 bin Kanada doları hedefi belirleyen Obritsch, şu anda 3 katından fazla bağış olarak 200 bin Kanada dolarını geçti.

Haberin Devamı

Causal Bit Games’in altında çıkacak oyunun geliştiricisi ve yöneticisi Obritsch. Daven Bigelow daha çok hobi seviyesinde Obritsch’e yardımcı olan üniversite öğrencisi. Oyunu programlamada yardımcı olacak Bigelow’un dışında, Obritsch’ın karısı Lina ise yönetimden ve projedenin kontrolünden sorumlu. 6 yaşındaki Maddi’nin şirket üzerindeki yetkileri ise "Her şeye egemenlik, herkesin ustası ve Christopher Sanat Yönetmeni" olması.

Oyunun çıkış tarihi hakkında bir açıklama yapılmadı ancak 2018'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.