Gündem 6 YPG destekçisi gözaltına alındı

6 YPG destekçisi gözaltına alındı

02.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suruç’un sınır Tavşanlı (Dewşan) köyünde, yol kesip, kontrol yapan 6 YPG destekçisi gözaltına alındı.

6 YPG destekçisi gözaltına alındı

Sınırda IŞİD’e karşı nöbet tutanlar çatılardan dürbünlerle çatışmaların yaşandığı Kobani’yi gözlerken, köyün girişinde kimlik sorup, kontrol yapan 6 YPG yandaşı HDP’li milletvekillerinin askerlere, “Biz burada sadece nöbet tutuyoruz” demesine rağmen gözaltına alındı. Nöbet tutanlar arasında bulunan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, “Herkes sakin olsun, kimse galeyana gelmesin. Bizler IŞİD’in buraya gelmemesi için nöbetimize devam edeceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın, bir an önce serbest bırakılması için de elimizden geleni yapacağız” diyerek sağduyuya çağırdı.

‘Bir insanlık ayıbı’
Tuğluk, Kobani’deki zulme sessiz kalınmaması gerektiğini, yapılan vahşetin bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi. Tuğluk, Kobani’de YPG güçlerinin, IŞİD’e sonuna kadar direnmekte kararlı olduklarını söyledi. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise, “IŞİD, uzun menzilli silahlar, havanlar ve tanklarla Kobanili halka saldırıyor. Dinsizlere seferberlik ilan ettiğini açıklayan IŞİD, kürt halkını dinsiz muamelesi yaparak katlediyor.” dedi.
Kobani’de Kürtlere soykırım yapıldığını anlatan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da, “Bugün Kürt halkına, demokrasiyi savunan, özgürlükçü, halkçı Kürt, Türk, Arap birçok kardeşimiz destek veriyor; sınıra gelip bizlerle birlikte nöbet tutuyor. Ancak bu bölgedeki insanlar sınırın diğer tarafında IŞİD zulmüne karşı savaşırken, Türkiye tarafında da polis ve asker şiddetiyle karşı karşıya kalıyor. Rojava’da olup bitenler çözüm sürecinden bağımsız değil” diye konuştu.