İstanbul “60 Sihirli Dokunuş” Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

“60 Sihirli Dokunuş” Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

03.05.2017 - 18:16 | Son Güncellenme:

.

“60 Sihirli Dokunuş” Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

Küçükçekmece Belediyesi, klasik sanatların yaşatılması amacıyla, duayen ve genç ustaları bir araya getiren “60 Sihirli Dokunuş” sergisini, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “60 Sihirli Dokunuş” sergisinin açılışı Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde yapıldı. Serginin açılışına Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden ve birçok sanatsever katıldı. Klasik sanatların yaşatılması açısından büyük önem taşıyan “60 Sihirli Dokunuş” sergisi, kendi dallarının ustası olan sanatçıların yeni üretimlerini aynı zeminde buluşturdu. Ustalarla Buluşma serisinin üçüncüsü olan sergi, Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi ve Taner Alakuş Minyatür Atölyesi tarafından gerçekleştirildi. Sergide, 60 genç sanatçıya ait minyatür, hat, tezhip, ebru, çini, ahşap-sedef oyma, kaligrafi gibi köklü sanatlarımızın nadide örnekleri yer aldı. Ustaları ve genç sanatçı adaylarını; sanat tarihçileri, koleksiyonerler ve sanatseverler ile buluşturacak olan sergi 3-10 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor.

“İstanbul’da sanata ve sanatçıya en çok yatırım yapan belediyeyiz”
Kültür-sanat alanına 45 milyon lira bütçe ayırdıklarını ifade eden Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, “Bizim hedeflerimizden bir tanesi sanatçıyla sanatseveri buluşturmak. Aslında İstanbul’da sanata ve sanatçıya en çok yatırım yapan belediyeyiz. Şu anda itibariyle 45 milyon bütçemiz kültür ve sanata ayrılıyor. Bu bütçemizin içerisinde gibi kültür ve sanat faaliyetlerinin tamamıyla ilgili faaliyetlerimiz var. Dolayısıyla geleneksel sanatlar akademisi onların bir parçası” dedi.
Üçüncü Ustalar Buluşması olan “60 Sihirli Dokunuş” Sergisi’nde eserleriyle katılacak olan sanatçılar ise şöyle:
“Abdurrahman Depeler, Ali Toy, Arda Çakmak, Arzu Tozlu, Ayşe Özlem Şişman, Ayşe Tak, Başak Çoraklı, Büşra Akan, Cemile Sezaver, Davut Bektaş, Dilek Yerlikaya, Ebru Gülbahçe Kurban, Erhan Olcay, Etem Çalışkan, Eyüp Özcan, Fatma Şan, Firdevs Çalkanoğlu, Gülnihal Gül Mamat, Hakan Dağlı, Hasan Türkmen, Hatice Uçar, Hüsrev Subaşı, İsmail Yiğit, Kübra Kaya, Mahmut Peşteli, Mamure Öz, Memnune Birkan, Meryem Bayraktar, Mustafa Cemil Efe, Mustafa Parıldar, Nejat Kivi, Nihal Tezcan, Nilüfer Kurfeyz, Nurten Ünver, Orhan Dağlı, Ömer Yıldız, Raif Aydın, Ruhi Konak, Sadri Sayıoğulları, Safiye Morçay, Salih Balakbabalar, Selim Sağlam, Seyit Ahmet Depeler, Şeyma Okur, Taner Alakuş, Turan Sevgili, Yılmaz Eneş.”