Gündem 60 yıldır klasikleri Türkçeye kazandırıyor

60 yıldır klasikleri Türkçeye kazandırıyor

11.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efsane Kültür Bakanı, yazar ve öğretmen Hasan Âli Yücel’in 1956 yılında kurduğu ve uzun yıllar yöneticiliğini yaptığı İş Bankası Kültür yayınları 60. yılını bir sergiyle kutluyor.

60 yıldır klasikleri Türkçeye kazandırıyor

Hasan Âli Yücel’in dünya klasiklerinin Türkçeye kazandırılması anlayışını sürdüren yayınevi, kurucusuna olan saygısını Hasan Âli Yücel Dizisi’yle devam ettirirken sergide, yayınevinin ilk yayımladığı kitaptan sonuncusuna dek tüm eserler görülebiliyor.

Haberin Devamı


Önceki akşam İş Sanat Kibele Galerisi’nde gerçekleştirilen ‘60 Yılın Sergisi’nin açılışı İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kültür Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ertürk ve Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan’ın ev sahipliğinde yapıldı. Törene İş Bankası Kültür Yayınları’nın kurucusu Hasan Âli Yücel’in kızı Gülümser Yücel’in yanı sıra Doğan Hızlan, Sabahattin Rahmi Eyüboğlu, Aydın Boysan, Bülent Eczacıbaşı, Bedri Baykam, Necati Tosuner ve Gülten Dayıoğlu’nun aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı. Ahmet Hamdi Tanpınar’dan Attila İlhan’a, Homeros’tan Hayyam’a Türk dilinin ve dünya edebiyatından pek çok ismin eserlerinin, mektup ve el yazmalarının olduğu sergi 18 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.