11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:
MİTHAT ABAKAN Antalya DHA
Çiftlik sahibi Mustafa Keçer, 1994’ten beri alabalık üretimi yaptıklarını belirterek, daha önce benzer bir şey yaşamadıklarını söyledi. Önceki gün balık ölümlerinin başlaması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden tespit yapılmasını istediklerini aktaran Keçer, “Yetkilileri aradık, yeteri kadar su bırakıldığını söylediler. Fakat dedikleri kadar su bırakılsaydı, ölümler olmazdı” dedi.
‘25 derecede durmalı’
İşletme Müdürü Su Ürünleri Mühendisi Ali Haydar Aşkın da “Balıkların suda çözülmüş oksijeni kullanması için su sıcaklığının 24 derece olması, 25 derecede durması gerekir. Bunu sağlamanın yolu da sürekli taze su girişinin olmasıdır. Ama son 2-3 gündür Manavgat Barajı’ndan bırakılan su miktarı sıfır. Su salınmış olsa, balıklar bu durumda olmazdı” diye konuştu.