Ege 64 yaşındaki hastaya kornea nakli yapıldı

64 yaşındaki hastaya kornea nakli yapıldı

25.02.2017 - 04:44 | Son Güncellenme:

Zeynel Özay, Karşıyaka Göz Hastanesi’nde geçirdiği başarılı operasyonla görme duyusunu yeniden kazandı. Prof. Esin Başer, hastanın sağlık durumunun son derece iyi olduğunu söyledi

64 yaşındaki hastaya kornea nakli yapıldı

Aydın’da yaşayan 64 yaşındaki Zeynel Özey daha önce geçirdiği göz tansiyonu ve katarakt ameliyatlarının komplikasyonu sonucu gün geçtikçe görme duyusunu kaybetmeye başlamıştı. Özel Karşıyaka Göz Hastanesi’nde Prof. Esin Başer tarafından muayene edilen Özey’e kornea nakli yapılmasına karar verildi. Hasta Prof. Esin Başer, Doç. Dr. Göktuğ Seymenoğlu ve ekibi tarafından yapılan kornea nakli ile yeniden görme duyusunu kazandı.

Çok özel hasta

Operasyon hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Esin Başer, şunları söyledi: “Travmaya veya daha önce geçirilmiş göz ameliyatlarına bağlı olarak bazı durumlarda kalıcı kornea ödemi oluşabilir. Bu da korneada opaklaşma ve saydamlık kaybı oluşturabiliyor. Bu durumda kişinin görme fonksiyonları belirgin olarak azalıyor. Hastamızda da görme azalması dışında korneada yara vardı. Korneada meydana gelen enfeksiyon nedeniyle hastamızı uzun süren bir tedaviye aldık. Ön tedavinin sonunda kornea nakli yaptık. Hastamızın şu anda sağlık durumu gayet yerinde. Bundan sonra düzenli kontrol ve takip altında kalacak.”

Doktorlara teşekkür

Prof. Esin Başer ve Doç. Dr. Göktuğ Seymenoğlu’na teşekkür eden Zeynel Özey, duygularını şöyle özetledi: “Gözlerimden çok büyük sıkıntılar çektim. Daha önce de birkaç defa gözümden operasyon geçirmiştim. Son aylarda görmem iyice azalmıştı. Kornea nakline onay verdim. Görme sorunum ortadan kalktı. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.”