Ankara 68 YILLIK TARİHİ AÇILIŞ

68 YILLIK TARİHİ AÇILIŞ

02.10.2014 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

68 YILLIK TARİHİ AÇILIŞ

Ankara Üniversitesi 68’inci kuruluş yıldönümü, düzenlenen açılış töreniyle kutlandı. Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, “Rektörlük olarak her türlü ayrımcılığa, engellenmeye ve tacize karşı kararlı tutumumuzu tavizsiz sürdürüyoruz” dedi.
Ankara Üniversitesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış töreni Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. AÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin konseriyle başlayan törende ‘Açış Dersi’ni AÜ 15’inci Rektörü Prof. Dr. Günal Akbay verdi. AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise yaptığı konuşmada son iki yılda hayata geçen projeler ve AÜ’de yaşanan değişimlere dikkat çekti. “İnsanı, sorun çözücülüğü, adil olmayı, şeffaflığı, hesap verebilirliği, ulaşılabilirliği ve katılımcılığı yönetim anlayışımızın merkezine aldık” diyen İbiş, “AÜ Rektörlüğü olarak her türlü ayrımcılığa, engellenmeye ve tacize karşı kararlı tutumumuzu tavizsiz sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.
"24 SAAT HİZMET VERMEYE BAŞLAYAN KÜTÜPHANELERİMİZLE BİRLİKTE TÜM KÜTÜPHANELERİMİZDEN YARARLANAN OKUYUCU SAYISI YÜZDE 50 DOLAYINDA YÜKSELDİ"
Rektör Erkan İbiş’in konuşmasında şunları kaydetti:
"Bilgi hizmetleri çalışmalarını yoğunlaştırdık. 2013’te 82 veri tabanına abone olduk. Veri tabanlarında 104 bin elektronik kitap ve 11 bin elektronik dergi tam metin olarak hizmete sunuluyor. Kütüphanelerimizden yararlanan yıllık okuyucu sayısı bir milyona yaklaştı. 24 saat hizmet vermeye başlayan kütüphanelerimizle birlikte tüm kütüphanelerimizden yararlanan okuyucu sayısı yüzde 50 dolayında yükseldi. Gökkuşağı gibi tüm renklerin yan yana bulunduğu bir üniversite olmak için gerekli yapılanmaları önemsiyoruz. Bu konuyla ilgili kurulan birimlerimizden bazıları, Kadın Platformu Koordinatörlüğü, Eşitlik Politikaları Koordinatörlüğü, Kadın Sorunları Merkezi, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi, Engelsiz Ankara Üniversitesi Birimi, Mobbing Birimi gibi birimlerdir. AÜ, dünya üniversiteleri içinde ilk 500’de. AÜ’nün en önemli ilkelerinden birisi “Etik Değerler” ve bu değerlere uygun davranmaktır. Gerek bilimsel çalışmalarda, gerekse akademik yükseltilme-atamalarda etik kaygılarımızı en üst düzeyde tutarak kararlar alıyoruz. Her fakültemizde o fakültemizin çalışma alanına uygun bir butik müze kurulmasını, var olanların da zenginleştirilmesini ve olanaklar ölçüsünde halka açılmasını önemsiyoruz. Üniversitenin özerk olması, topluma karşı sorumsuz olması, hesap vermemesi anlamına gelmez. Aksine, daha büyük sorumluluk yükler. Özerklik, gerçek anlamda “sorumlu üniversite ve akademisyen” yaratır. Üniversiteler tutuculuktan uzak olmalı, çağdaş ve evrensel bilimi yakından izlemelidir. Son iki yılda büyük bir atılım göstererek hem fiziksel hem de yürütülen proje sayısı olarak üç kat büyüyen Teknokentimizin ülke çapında bir Ar-Ge üssü konumuna gelmesi önemli hedefimizdir."
Konuşmaları AÜ Tanıtım Filmi ‘Çınarların Ruhu Ölümsüzdür’ün gösterimi takip etti. Öğretim üyelerine "Anı Madalyonu" takdim edilmesinin ardından tören fakülte bahçesinde verilen kokteyl eşliğinde sona erdi.