Siyaset 7/24 toplu ulaşım sözü

7/24 toplu ulaşım sözü

20.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçim çalışmalarına Avcılar’da devam eden Yıldırım rakip partilerin standını da ziyaret ederek başarılar diledi. Yıldırım seçilmesi halinde İstanbul’da toplu taşıma araçlarıyla 24 saat ulaşım hizmeti verileceğini vaat etti

7/24 toplu ulaşım sözü

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım dün Avcılar’daydı. Yıldırım, “İnşallah Avcılar’da Dr. İbrahim Ulusoy’la gönül belediyeciliğini başlatıyoruz. Hizmetler yıldırım hızıyla gelecek” dedi. Yıldırım, cadde üzerinde bulunan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin stantlarına da uğrayarak başarılar diledi. Öte yandan Yıldırım, Change.org sitesinde başlatılan İstanbul’daki toplu ulaşımın 24 saat kesintisiz olması çağrısına da olumlu yanıt verdi.

Haberin Devamı

Kampanyaya yanıt

Kampanyada gece saatlerinde yaşanan ulaşım probleminin aşılması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından taahhüt vermeleri istendi. Kısa sürede 30 bin kişinin imza attığı kampanyanın talep metninde şu ifadelere yer verildi: “İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylarının, bu büyük metropolde 24 saat ulaşım olması için planlarını açıklamasını ve bu konuda bir söz vermelerini talep ediyorum. İstanbul nüfusu hızla artmakta ve gelişmekte. Dünyanın en büyük metropol şehirlerinden biri olan İstanbul’da ulaşımın 24 saat olarak hizmet vermemesi büyük bir eksiklik olmakla beraber kent sakinleri için bir sorun haline gelmiştir. Bu konuda belediye başkanı adaylarının, halkın talebine kulak vererek bir söz vermesini talep ediyorum.” Çağrı sonrası açıklama yapan Yıldırım, “Göreve geldiğinde İstanbul’da toplu taşıma araçlarıyla 24 saat ulaşımın hayata geçirileceğini” bildirdi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Esenyurt Yeni Belediye Meydanı’ndaki Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada ise “Esenyurt’a metro geliyor. Hem 1 tane değil, 2 tane birden geliyor. Esenyurt-Mahmutbey Metrosu’nu bu sene sonunda açıyoruz. Diğeri Yenikapı-Büyükçekmece Metro Hattı. O daha sonra yapılacak o da Esenyurt’tan geçiyor. Yani bütün yollar Esenyurt’a çıkıyor” dedi.

Mutki aşiretinden destek

Bitlisli Mutki aşiretinin lideri ve AB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Türkiye’nin kalbi konumundaki İstanbul’u ancak tecrübeli bir siyasetçi yönetebilir. Aile üyelerimizle yaptığımız toplantıda, bu ismin Binali Yıldırım olduğuna ve desteklemeye karar verdik” dedi.

7/24 toplu ulaşım sözü

Binali Yıldırım, Bağcılar Belediyesi iş birliğiyle 4. düzenlenen Taksiciler Ödül Töreni’nde “Lafı uzatıp zurna yapmaya lüzum yok. İstanbullu taksiye binecek, korsandan inecek” dedi.

7/24 toplu ulaşım sözü

‘İmar sorununu çözeceğim’

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde de seçmenlere seslenen Yıldırım şunları söyledi: “20 yıldır sizin imar sorununuz var. Bu belediye çözdü mü? Çözmedi. Kim çözer bu sorunu? Binali Yıldırım çözer. Şu okulu görüyorsunuz. 80 tane yavrumuz bir sınıfta okuyor. 7 tane daha okul yapıyorum bu bölgeye. Hastane yapıyorum. İstanbul’un her yerinde millet bahçesi yapıyoruz. Size 8 dönüm arazide millet bahçesi yapıyoruz. Kültür merkezi de yapıyoruz. Bütün bunları 11 gün sonra Dr. İbrahim Ulusoy’u başkan yaparak yapıyoruz. Avcılar’ın bütün mahallelerinde gönül belediyeciliği yapıyoruz. Buranın önemli bir problemi de güvenlik. Gençlerimizi zehirlemeye çalışıyorlar karakolumuzu da kuracağız bu beladan gençlerimizi kurtaracağız.”