Ankara 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

30.11.2017 - 14:03 | Son Güncellenme:

TÜROFED Başkanı Ayık: "Konaklama sektöründe istihdamın yüzde 70'ini Antalya ve İstanbul oluşturuyor. Yeme içme sektörüyle birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi turizmde istihdam edilmektedir. Bu rakamı 3 milyona taşırsak Türkiye'deki işsizlik oranını da düşürmüş oluruz" Sunexpress Genel Müdürü Bischof: "70'ten fazla uçağımız, 4 binden fazla çalışanımızla Türk turizmine hizmet vermeye devam ederken filomuza da yatırım yapıyoruz. 2018'de 10 milyon yolcu taşımayı düşünüyoruz. İnsanları Türkiye'ye tatile getirmek bizim tutkumuz"

7. Uluslararası Resort Turizm Kongresi

ANTALYA (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, konaklama sektöründe istihdamın yüzde 70'inin Antalya ve İstanbul'da gerçekleştirildiğini belirterek, "Yeme içme sektörüyle birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi turizmde istihdam edilmektedir. Bu rakamı 3 milyona taşırsak Türkiye'deki işsizlik oranını da düşürmüş oluruz." dedi.

Haberin Devamı

Ayık, Kundu Turizm Merkezi'ndeki bir otelde Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Resort Turizm Kongresinde, turizm sektörünün dünyadaki yatırım değerinin 80 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Bu sektörün en az 54 sektörü daha doğrudan etkilediğini anlatan Ayık, Türkiye'deki işletmelerin yüzde 8'inin turizm alanında faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'de sigortalı çalışanların yüzde 7'sinin turizm sektöründe istihdam edildiğine işaret eden Ayık, şöyle konuştu:

"Konaklama sektöründe istihdamın yüzde 70'ini Antalya ve İstanbul oluşturuyor. Yeme içme sektörüyle birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi turizmde istihdam edilmektedir. Bu rakamı 3 milyona taşırsak Türkiye'deki işsizlik oranını da düşürmüş oluruz. Türkiye'deki yatırımların yüzde 64'ü turizm sektöründe. Cari açığın kapatılmasında en büyük paya turizm sektörü sahip. Turizmdeki yatırımların yüzde 50'si Antalya ve İstanbul'dadır. Turizm, 59 sektör içinde ekonomiyi en fazla canlandıran 20'nci sektördür. Türkiye'ye 180 ülkeden turist geliyor. Ülkeler arasındaki ön yargıları, ihtilafları yıkan, farklı kültürleri buluşturan ve barışa en büyük katkıyı yapan sektör turizm sektörüdür."

Haberin Devamı

Sunexpress Genel Müdürü Jens Bischof ise Türkiye'de turizm alanında 2018 yaz sezonu için kapasitelerini artırdıklarını anlattı.

Turizme hava yolu ulaşımının önemine dikkati çeken Bischof, şöyle devam etti:

"Avrupa'nın ortasından gelen uçuşlar İngiltere'den, Rusya'dan ve Ortadoğu'dan gelen seyahatler kadar önemlidir. Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki 18 havalimanıyla iş yaptık. Bu da kapasitemizde yüzde 7'lik doğrudan bir artışı sağladı. Antalya ve Brüksel arası uçuş sıklığımızı artırıyoruz. Tel Aviv ve Dubai'den Antalya'ya uçuşlar göreceğiz. Bunun sözünü Bakanımıza, Antalya Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza vermiştim. Sunexpress olarak ana pazarımız Türkiye'ye tam anlamıyla güveniyoruz. 2018, 2017'den daha iyi olacak. Bunu size sağlayacak kapasitemizi de hazır edeceğiz. Rezervasyonlar çok ümit verici. Yatırımlarımıza da devam edeceğiz. 70'ten fazla uçağımız, 4 binden fazla çalışanımızla Türk turizmine hizmet vermeye devam ederken filomuza da yatırım yapıyoruz. 2018'de 10 milyon yolcu taşımayı düşünüyoruz. İnsanlar Türkiye'ye tatile getirmek bizim tutkumuz."