Kültür Sanat 70. Cannes Film Festivali sona erdi

70. Cannes Film Festivali sona erdi

29.05.2017 - 11:37 | Son Güncellenme:

70. Cannes Film Festivali, görkemli ödül töreni ile sona erdi. Altın Palmiye, Force Majeure filmiyle de adından söz ettiren İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un filmi “The Square”in oldu.

70. Cannes Film Festivali sona erdi

70. Cannes Film Festivali, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Gösterimdeki filmler kadar hatta belki daha fazlasıyla düzenlenen partilerin, şıklık yarışlarının konuşulduğu festivalde Altın Palmiye, Force Majeure filmiyle de adından söz ettiren İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un filmi “The Square”in oldu. Filmi henüz izleyememiş olsam da Force Majeure referansından hareketle yapım hakkındaki merakımın daha da arttığını söyleyebilirim. Sinema eleştirmenlerince de beğenilen ve hak edilmiş bir ödül olarak nitelendirilen bu başarının ardından bakalım filmi ne zaman izleyebileceğiz?

Haberin Devamı

Hamburg’da yaşanan bir saldırı sonrası eşini ve çocuğunu kaybeden bir kadının hikayesinin anlatıldığı ve yönetmenliğini Fatih Akın’ın yaptığı “Solgun” filmindeki rolüyle Diane Kruger, 70. Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün kazananı oldu.

Bu yılki “En İyi Yönetmen” ödülüyse “Les Proies” filmiyle Sofia Coppola’nın oldu. Böylece 56 yıl aradan sonra ilk kez bir kadın yönetmen bu ödülü aldı. Daha öncesinde 1961 yılında Yuliya Solntseva bu ödülü kazanmıştı. Sunuculuğunu Monica Belluci’nin üstlendiği 75. Cannes Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüyse “You Were Never Really Here” filmindeki rolüyle Joaquin Phoenix’e gitti.

Jüri başkanlığını yönetmen Pedro Almadovar’ın üstlendiği 70. Cannes Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü”nün sahibi “Loveless” filmiyle Andrey Zvyagintsev oldu. Leviathan filmiyle adından söz ettiren Rus yönetmenin bu filmini izlemeyi dört gözle bekliyoruz.

Haberin Devamı

Nicole Kidman’ın 70. Yıl Özel ödülünün sahibi olduğu gecede En İyi Senaryo ödülü, The Killing of a Sacred Deer ile Yorgos Lanthimos ikilisine Efthymis Filippou ve You Were Never Really Here filmiyle Lynne Ramsey’e gitti.

Şimdi gözler festival filmlerinin sinema gösterim tarihlerinde…