Gündem 70'lik İngiliz kuryeden İngiliz yalanı...

70'lik İngiliz kuryeden İngiliz yalanı...

10.05.2018 - 17:24 | Son Güncellenme:

"Afrika'da '2 milyonluk miras alacağım var, onun çözümü için valizi Vietnem'a götürmem istendi" diyen 70 yaşındaki İngiliz'in valizinden çocuk havlusu ve bebek bezlerine emzirilmiş 5 kilo kokain çıktı

70lik İngiliz kuryeden İngiliz yalanı...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda telaşlı hareketleri nedeniyle şüpheli görülüp arama ve mülakat odasına alınan 70 yaşındaki İngiliz uyruklu David Loyd P.'nin valizinde çocuk havlusu ve bebek bezlerine emdirilmiş 5 kilo 130 gram kokain ele geçirildi. İfadesinde 2 Milyon liralık miras alacağı olduğu ve onun için Vietnema aktarmalı gitmek üzere İstanbul'a geldiğini ve miras sorunun çözülmesine karşılık birilerinin kendisine valizi Vietnema götürmek üzere verdiğini iddia eden yaşlı İngiliz valizi verenlerin kim olduğunu bilmediğini söyleyince tutuklanıp cezaevine kondu.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan, "Analiz değerlendirme ve profil uzmanı" ekipler, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinden gelen 70 yaşındaki İngiliz uyruklu David Loyd P.'nin davranışlarını şüpheli bulunca kendisini kameralardan bir süre takip etti. Vietnam'a gitmek için İstanbul'a geldiği belirlenen şüphelinin şüpheli ve telaşlı hareketlerinin devam etmesi üzerine profil uzmanları kendisini durdurarak arama ve mülakat odasına götürdü. Üst aramasında suç unsuru bir şeye rastlanmayan yaşlı İngiliz'in valizini inceleyen uzmanlar valizin içerisinin çocuk havlusu ve bebek bezleriyle dolu olduğunu görünce bez ve havluları teferruatlı incelemeye aldı.

70lik İngiliz kuryeden İngiliz yalanı...

Beraberinde çocuk ve bebek olmamasına rağmen valizde bulunan çocuk ve bebek havlu ve bezlerinden şüphelenerek inceleme yapan ekipler, bebek bezi ve havlulara likit hale getirilmiş kokain emdirildiğini tespit etti. Tespitin ardından 70 yaşındaki David Loyd P.,'yi gözaltına alarak Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürerek sorguya alan ekipler, bebek bezi ve havlulara emdirilmiş uyuşturucunun ise 5 kilo 130 gram tutarında olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

Hakkında uyuşturucu kuryesi olmaktan işlem yapılan ve sorguya alınan yaşlı İngiliz ifadesinde, valizin içindekilerden haberi olmadığını iddia ederek "Afrika'da bana kalan 2 milyon değerinde mirasım var. Ancak sorunlu durumda, bana bu paketi Vietnam'a götürmem halinde sorunu çözeceklerini söylediler. Valizde ne olduğunu bilmiyordum. Vietnam'da yabancı bir avukatla buluşacaktım" şeklinde verdiği ifadede valizi verenler kim sorusuna tutalı cevap veremeyince sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.