Dünya 76 yıllık gizli tarif ortaya çıktı

76 yıllık gizli tarif ortaya çıktı

28.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li fast food devi KFC’nin sır gibi saklanan gizli tarifinin sızdırıldığı iddia edildi. 76 yıl önce KFC’nin sahibi Albay Harland Sanders tarafından hazırlanan tarif, 24 saat izlenen dijital bir kasada kilitli tutuluyordu

76 yıllık gizli tarif ortaya çıktı

İsmini ABD’nin Louisville eyaletindeki Kentucky kentinden alan ve dünyanın en büyük fast food zincirlerinden biri olan Kentucky Fried Chicken’nın (KFC) gizli tavuk tarifi ortaya çıktı. Sır gibi saklanan reçetenin, KFC’nin sahibi Albay Harland Sanders’in yeğeninin not defterinde bulunduğu iddia ediliyor. KFC cephesi bu haberleri yalanlayarak, kamuoyuna yansıyan reçetinin kendilerine ait olmadığını vurguladı.

Yeğeninden öğrendi

Buna rağmen, fast food tarihinin en sıkı korunan sırlarından birinin açığa çıkmış olma ihtimali bile spekülasyonların yayılmasını ve reçetinin sosyal medya üzerinden milyonlarca kez paylaşılmasını engelleyemedi. Gizli reçete, Chicago Tribune gazetesi adına çalışan Joe Ledington isimli bir muhabirin, Sanders’in yeğenini ziyaret ettiği sırada aileye ait bir defteri keşfetmesiyle ortaya çıkmıştı. El yazısıyla deftere geçirilen tarifte, 11 farklı baharatın isimleri yer alıyor. Kentucky merkezli şirket, Albay Sanders tarafından 1940’da el yazısıyla yazılmış orijinal tarifin, hareket algılama ve gözetim sistemi tarafından 24 saat izlenen dijital bir kasada kilitli bulunduğunu ve kasaya ulaşımın neredeyse “imkansız” olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

İşte o reçete

Sosyal medyada paylaşılma rekorları kıran tavukların gizemli reçetesi;
- 2/3 çorba kaşığı tuz
- 1/2 çorba kaşığı kekik
- 1/2 çorba kaşığı fesleğen
- 1/3 çorba kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı kereviz tuzu
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru hardal
- 4 çorba kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı sarımsak tuzu
- 1 yemek kaşığı öğütülmüş zencefil
- 3 çorba kaşığı beyaz biber
Tüm baharatları 2 su bardağı un ile karıştırın.