Gündem Çocukları önce bağımlı ardından torbacı yapan çeteye 4 cinayet soruşturması

Çocukları önce bağımlı ardından torbacı yapan çeteye 4 cinayet soruşturması

22.02.2018 - 15:25 | Son Güncellenme:

İstanbul Sarıyer’de başını bir kadının çektiği uyuşturucu çetesine yönelik olarak düzenlenen operasyonda 7’si kadın 15 şüpheli gözaltına alınıp 12 kilo 645 gram Bonzai, 33 adet uyuşturucu hap, 4 silah ve uyuşturucu yapımında kullanılan malzemelerle ele geçirildi. “Kampanya var” diyerek 9-10 yaşındaki çocuklara ücretsiz uyuşturucu dağıtıp bağımlı yaptıktan sonra torbacı ve teslimatçı olarak kullandığı tespit edilen çetenin çökertilmesiyle 4 ayrı uyuşturucu cinayeti de mercek altına alındı.

Çocukları önce bağımlı ardından torbacı yapan çeteye 4 cinayet soruşturması

Ortaokul çağındaki çocuklara bedava uyuşturucu verip bağımlı yaptıktan sonra torbacı ve teslimatçı yapan ölüm patroniçesi adamlarıyla yakalandı.

Haberin Devamı

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE TAHLİYE EDİLEN PATRONİÇE

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında, "sistematik ve sürekli şekilde uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla suç örgütü kurmak ve yönetmekten gözaltına alınıp yargılandığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve kamufle olmak için Gaziosmanpaşa'ya taşınan kadın çete lideri Saide D.nin, tahliyenin ardından çetesini toparlayıp uyuşturucu tacirliğine devam ettiğini belirleyen polis, çeteyi 7 ay önce teknik ve fiziki takibe aldı.

7 Sİ KADIN

Yapılan takip ve izlemelerin ardından, çetenin faal olduğu Sarıyer Çayırbaşı'nda önceki sabah operasyon için harekete geçen polis, aralarında çete lideri Saide D.'nin de bulunduğu 7 si kadın 15' çete üyesi şüpheliyi gözaltına aldı. Şafak vakti gerçekleşen operasyonda 12 kilo 645 gram bonzai, 2 pompalı tüfek, 1 tabanca, 1 kuru sıkı tabanca ve bonzai yapımında kullanılan yüksek miktarda sentetik madde ele geçirildi.

Haberin Devamı

BONZAİ MURAT BOZ CD’Sİ, UYUŞTURUCU ARKADAŞ

Emniyete götürülüp sorguya alınan çetenin çalışma yöntemi üzerinde çalışan polis çetenin yakalanmamak için kod isimler kullandığını, uyuşturucu madde için "arkadaş", bonzai için ise "Murat Boz CD'si' kodunu kullandığı tespit edildi. Ortaokul çağındaki 9-10 yaşındaki çocuklara "kampanya" diyerek ücretsiz Bonzai veren çetenin, bağımlı yaptığı bu çocukları daha sonra torbacı olarak ve uyuşturucu teslimatında kullandığı tespit edildi.

UYUŞTURUCUDAN KAZANIP YÜKSEK SİGORTA PRİMİ YATIRIYOR

Kendisini bir kuaförde çalışıyor olarak gösterip, uyuşturucudan kazandığı paralarla yüksek meblağlarda sigorta primi yatırdığı belirlenen Saide D. isimli kadın çete liderinin yönettiği çetenin çökertilmesiyle, Sarıyer'de son yıllarda yaşanan 4 ayrı uyuşturucu cinayeti de mercek altına alındı.

4 CİNAYET MERCEK ALTINDA

Yapılan ilk incelemelerde Çayırbaşı'ndan çetenin torbacılarından aldığı Bonzai’yi Rumeli Kavağı'nda kullandıktan sonra ölen bir gencin cesedini delil kalmaması için denize atılması, uyuşturucudan ölen bir başka gencin cesedinin otopsiden kaçırmak için hastane basılması ve 2 ayrı daha uyuşturucu ölümüyle ilgili olarak çeteye yönelik soruşturma devam ediyor.