Dünya 8 ay hapis cezası aldı

8 ay hapis cezası aldı

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail askerlerini tokatladığı için 18 Aralık’ta gözaltına alınan “Filistin’in cesur kızı” lakaplı Ahed Tamimi’nin, İsrail askeri mahkemesindeki davada anlaşmaya vardığı belirtildi. Buna göre askeri savcılık, Tamimi’nin suçunu kabul etmesi karşılığında, 8 ay hapis cezası almasını önerdi.

8 ay hapis cezası aldı

17 yaşındaki Ahed Tamimi’nin, askeri savcılıkla vardığı anlaşma uyarınca 8 ay hapis yatacağı ve 1.400 dolar tutarında para cezası ödeyeceği bildirildi. Savcılıkla varılan anlaşma uyarınca Tamimi, videoya kaydedilen İsrail askerlerini tokatlaması olayı dahil 4 saldırı suçlamasını kabul edecek. Bununla birlikte avukatı, söz konusu anlaşmayla, Tamimi’ye başka suçlama yöneltilmeyeceğini, bunun da yıllarca hapis yatmaktan kurtulacağı anlamına geldiğini belirtti. Daha önce 10 yıl hapis cezasına denk gelebilecek 12 suçlama yöneltilen genç kız dört aydır askeri hapishanede gözaltında bulunuyor.

Haberin Devamı

Daha önce İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett genç kız için “Hayatı hapishane hücresinde son bulacak” demiş, Savunma Bakanı Avigdor Lieberman da “Müdahil olan herkes, sadece kız değil, ailesi ve çevresindekiler de hak ettikleri şeyden kurtulamayacaklar. Gün içinde vahşileşen gece olduğunda yakalanır. Bu da önemli bir mesajdır” diye konuşmuştu.

Ahed, 2012 yılında İsrail askerlerine karşı koyarken çekilen görüntüleri nedeniyle İstanbul’da “Hanzala Cesaret Ödülünü”ne de layık görülmüştü. Tamimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la başbakanlığı döneminde de bir araya gelmişti.