Gündem 8 ay önce evlendiği eşini ağaca bağlayıp pense ile tırnaklarını çekti

8 ay önce evlendiği eşini ağaca bağlayıp pense ile tırnaklarını çekti

06.06.2016 - 11:05 | Son Güncellenme:

Erzincan'da kocası tarafından saçı kopartılıp darp edildiği, ağaca bağlanıp pense ile tırnaklarının çekildiği ve bacağı kırılarak işkence yapıldığı iddia edilen 30 yaşındaki 8 aylık evli kadının, eşinin yanı sıra kaynanası ve görümcesi tarafından da dövüldüğü ileri sürüldü. Kadının ilk ifadesinin ardından 6 ay uzaklaştırma cezası alan koca, eşinin ifadesini değiştirmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

8 ay önce evlendiği eşini ağaca bağlayıp pense ile tırnaklarını çekti

8 ay önce Antalya’nın Kumluca ilçesinde görücü usulüyle evlenen ve 5 ay Kumluca’da yaşadıktan sonra Erzincan’ın Tercan ilçesi Bağpınar köyüne taşınan 30 yaşındaki E.G’nin kocası tarafından işkence yapılarak hastanelik edildiği ileri sürüldü. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan talihsiz kadın, 3 aydır kocası A.G. ve kocasının ailesi tarafından işkenceye maruz kaldığını iddia etti. Genç kadının pense ile tırnak çekme, saç koparma gibi işkencelere maruz bırakıldığı ileri sürüldü. E.G.'nin ilk şikayetini korktuğu için geri çekmesine rağmen koca A.G.'ye 6 ay uzaklaştırma cezası verildi. E.G.'nin yakınlarının 'biz arkandayız' demesiyle ifadesini değiştirip tekrar şikayetçi olmasının ardından A.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı



BAĞPINAR KÖYÜ MUHTARI İHA’YA KONUŞTU
Aylarca işkence gören kadın, kendisini Bağpınar köyü muhtarının evine atarak kurtuldu. Bağpınar köyü Muhtarı Ali Özdemir, olayı şöyle anlattı: “Ben geldiğimde kadın bizim eve sığınmıştı. Kafası kırık, kolu ayağı kırık gibi kötü bir haldeydi. Durumu jandarmaya bildirdik. Jandarma geldi kadının ifadesini alarak Erzincan’a hastaneye götürdü. İlk ifadesinde kadın kocamı içeri atmayın beni aileme teslim edin diyordu. Daha sonra şikayetçi oldu koca tutuklandı. O aile bizim köylü değiller. Elazığ’dan gelip yaz dönemi burada çobanlık yapıyorlar.”

EŞİNİN YANI SIRA KAYNANASI VE GÖRÜMCESİ TARAFINDAN DA DÖVÜLDÜ
Şiddete uğrayan kadının olay günü kocasının yanı sıra kaynanası ve görümcesi tarafından da dövüldüğünü iddia eden komşuları şöyle konuştular, “Olay günü kocası tarafından şiddete uğradıktan sonra ilk bizim eve gelip sığındı. Daha sonra muhtarın evine gitti. Bunun üzerine kadının kaynanası ve görümcesi gelip kadının şikayetçi olmaması için konuştular. Daha sonra kadının saçından tutup dövdüler. Sonrasında durum jandarmaya intikal etti.”
Gelişen süreçte jandarma ekipleri, E.G.’nin yakınlarını arayarak olaydan haberdar etti. E.G.’nin yakınları, olayın ardından Erzincan’a hareket etti. E.G.’nin ağabeyi hastaneye gittikten sonra olayı öğrenirken, koca A.G. ve ailesinin genç kadını tehdit etmesi üzerine E.G. şikayetçi olmadı. Genç kadının şikayetçi olmamasına rağmen yapılan fiziki şiddet göz önüne alınarak koca A.G’ye 6 ay uzaklaştırma cezası verildi. Yakınlarının gelmesinin ardından genç kadın, ifadesini değiştirerek kocası A.G.’den ve ailesinden şikayetçi oldu. Talihsiz kadının şikayetinin ardından koca A.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kafasında derin yarıklar olan, saçı koparılan, tırnaklarının pense ile çekildiği iddia edilen E.G.’nin Erzincan’da kalmasını istemeyen ailesi, tedavi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.