Gündem 8 Aylık Bebek Gelişimi

8 Aylık Bebek Gelişimi

23.04.2018 - 11:24 | Son Güncellenme:

Bebeğiniz 8 aylık olduğunda etrafta dilediğince gezmeye başlayacaktır, hatta başını derde sokmaya bile başlayabilir. Kendisi için tehlikeli olan yerlerden uzak tutmaya dikkat edin çünkü 8 aylık bir bebeğin merakı çok fazladır ve ne zaman merak ettikleri yere doğru emeklemeye başlayacağını bilemezsiniz.

8 Aylık Bebek Gelişimi

Hareket Etme

Haberin Devamı

Bebeğiniz 8 aylık olduğunda oldukça güçlenmeye başladığını fark edeceksiniz. Kanepeye, sehpaya ya da koltuklara tutunarak kendini yukarı çekmeye çalışacak, hatta bazen bunu başaracaktır. Bir ya da iki ay sonra etraftaki eşyalara tutunarak evin içinde dolaşmaya başlayacak.

Çoğu bebek 8 aylık olduğunda emeklemeye başlamış olacaktır ama bebeğiniz hala emeklemiyorsa paniklemenize gerek yok. Bazı bebeklerin ekstra birkaç aya ihtiyacı olabiliyor ve bazıları emeklemeyi pas geçip direkt yürümeye başlayabiliyor.

Motor Becerileri

8 aylık bebek motor becerileri ile hislerini beraber kullanmayı öğrenmeye başlayacaktır. Bu yaştaki bebekler odanın diğer ucundaki oyuncağı fark edebilir, onu isteyip ona doğru ilerler ve ellerine alırlar. Ayrıca oyuncakları birbirine çarpıştırmaya, ellerine geçen her şeyi fırlatmaya, kendilerine doğru yuvarlanan bir topa vurmaya bayılırlar.

Haberin Devamı

Ufak nesneleri baş parmakları ve işaret parmakları arasında tutarak kavramak için yeterli becerileri oluşmaya başlamıştır, bu yüzden bebeğinizin etrafında yuttuğunda tehlikeli olabilecek objeleri bırakmamaya özen gösterin. Bir şeyin bebeğinizi boğup boğmayacağını anlamak için tuvalet kâğıdı rulosunun içine sığıp sığmadığına bakın. Eğer sığıyorsa büyük ihtimalle bebeğiniz için tehlikelidir. Eğer 8 aylık bebeğinizin 3 yaşından büyük abileri ablaları varsa oyun alanlarını ayırmak mantıklı bir seçenek olabilir. 3 yaşından büyük çocuğunuza da tuvalet kâğıdı rulosu kuralını öğretip bebeğe o kadar ufak oyuncaklar vermemesi konusunda uyarabilirsiniz.

Uyku Düzeni

8 aylık bebekler günde ortalama 13-14 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Günde iki kez şekerleme yapmaları sağlıklı olacaktır. Sabah 1 saat, öğleden sonra 1 saat geceleri uyuyan bir bebek için uygun olacaktır.

Bebeğiniz sizi görmese bile orada olduğunuzu kavrayabilen bir yaşa geldiğinden ve ağladığında sizin yanına geleceğinizi öğrendiğinden uyku zamanları problemli bir hâle gelmeye başlayabilir. Bu sorun bebeğiniz 2 yaşına yaklaştığında azalacaktır.