Edirne 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

07.03.2018 - 16:26 | Son Güncellenme:

.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

EDİRNE (AA) - MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Başkan Özkan, mesajında, kadınlara yönelik şiddettin durması gerektiğini ifade etti.

Şiddetin olduğu yerde medeniyetten ve gelişmişlikten söz edilemeyeceğini aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Şu yalın gerçeği unutmayalım ki, kadın aile ve toplumsal ilişkilerin direği nirengi noktasıdır. Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadınların tam manasıyla izi görülüp sesi duyulacaksa önce şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır. Kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Kadınsız toplum, kadınsız aile, kısacası kadınsız insan ve insanlık düşünülemeyecektir. Kahraman ve fedakar Türk kadının hak ettiği yerlerde olması, layık olduğu sosyal, siyasal ve ekonomik sıçramalar yaşaması bizim tehir edemeyeceğimiz bir gayedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, nerede yaşarsa yaşasın ülkemizin tüm hanımefendilerine en iyi dileklerimi sunuyorum."

Haberin Devamı

- AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Muştu

AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Muştu, mesajında, gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapısının temel direği kadınların gününü kutladı.

Kadınların tarih boyunca istikbal ve istiklal mücadelesinde daima ön safta yer aldığını aktaran Muştu, "Kimi zaman devlet kuruluşunda kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman kadınlarımız, geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bıraktılar. Bugün de kadınlarımız, Türkiye’nin demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgalarını vuruyorlar. İnsanlığa suç olarak gördüğümüz kadına yönelik şiddetin tamamen kalkması noktasında daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Her şeyden önce zihniyet değişimini gerektiren bu sorunun çözüme kavuşturulması için devletimiz ve hükümetimiz ile birlikte üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düşüyor. Ben inanıyorum ki medeniyet değerlerimizden, tarih ve kültürümüzden aldığımız güçle bu sorunu aşıp tamamen ortadan kaldıracağız. Bu düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetli annesi Zübeyde Hanım olmak üzere, ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yad ediyorum. Şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa şehit veren şehit yakınlarımıza sabırlar diliyorum. Ülkemizin ve dünyada ki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- EDGED Kadın ve Aileden Sorumlu Başkanı Bulut

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği (EDGED) Kadın ve Aileden Sorumlu Başkanı Gülay Bulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bulut, mesajında, kadınların FETÖ'nün darbe girişiminde tanklara karşı en ön safta yer alarak, Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarının mücadelesini aratmayan cesaretleriyle Türk ve dünya tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdığını ifade etti.

Haberin Devamı

Kadınların darbe girişimi gecesi tüm yurtta sokaklarda darbecilere karşı durduğunu aktaran Bulut, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve coğrafyamızda maalesef yaşanan kadına şiddet olayları bizleri derinden üzmektedir. Kadına şiddet bizim ne medeniyet değerlerimize ne tarihimize ne de inanç değerlerimizde kadına şiddetin kesinlikle yeri olmadığını hatırlatıyoruz. Bu konuda bir an önce gerekli yasal düzenlemeler yapılarak cezalar caydırıcı olmalıdır. Unutmayalım ki kadına şiddet İnsanlığa ihanettir. Bu düşüncelerle başta 15 Temmuz hain darbe girişiminde darbeciler tarafından en ağır saldırılarından birinin yapıldığı Ankara Gölbaşı’nda yer alan Özel Harekat Daire Başkanlığına yönelik yapılan saldırı da polislerimiz Zeynep Sağır, Sevda Güngör, Kübra Doğanay, Demet Sezen, Cennet Yiğit ve Gülşah Güler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Ayşe Aykaç, Sevgi Yeşilyurt, Esenler de Türkan Türkmen Tekin ve Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olarak Nene Hatundan devraldıkları sancağı yere düşürmeyen Yıldız Gürsoy ve ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yad ediyoruz. Şiddet kurbanı olarak hayatını kaybeden kadınlarımıza Allah’tan rahmet, şehit yakınlarına sabırlar diliyoruz. Ülkemiz ve dünya üzerinde ki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun."