Kırıkkale 8 Mart Kırıkkaleli Kadınları Buluşturdu

8 Mart Kırıkkaleli Kadınları Buluşturdu

08.03.2018 - 16:34 | Son Güncellenme:

.

8 Mart Kırıkkaleli Kadınları Buluşturdu

Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Kırıkkaleli kadınlar bir araya gelerek gökyüzüne balonlar bıraktı.
Dünya çapında Kadınlar Günü olarak kutlanan 8 Mart sebebiyle Kırıkkale’nin merkezinde bulunan Hüseyin Kâhya Parkı’nda kutlama programı düzenlendi. Programa katılan kadınlara yönelik müzik dinletisi yapıldı ve kadınların her birine turuncu ve mor renkli balonlar dağıtıldı. Programda Aile ve Sosyal Politikalar tarafından belirlenen ‘Kadın Güçleniyor, Türkiye Güçleniyor’ sloganı sık sık ifade edildi.
Düzenlenen etkinlikte anneliğin önemine değinen Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, izlediği bir kısa filmden örnek vererek, “O filmde insanlara bir iş teklifinde bulunuyorlardı. ‘Mesai mefhumu yok, gecede olsa kalkacaksınız. Sabah şu saatte normal işe başlayacaksınız ama gerekirse uykusuz da kalacaksınız. Kendiniz hasta olsanız bile işe geleceksiniz’ gibi epey bir şart sayıyorlar. Sonra diyorlar ki ‘bunun karşılığında bir ücret yok’ hiçbirisi kabul etmiyor. Sonrada bu işin ne olduğunu açıklıyorlar, bu iş annelik. Böyle bir kutsal bir işi yapan annelerimiz ve toplumun her alanında olmasını arzu ettiğimiz kadınlarımız, genç kızlarımız, inşallah Türkiyemizde her geçen gün çok daha güçlenecek. Bu yıl ki sloganda zaten onu çok açık bir şekilde ifade ediyor" dedi.
2020 yılına kadar sürecek şiddeti önlemeye yönelik bir eylem planını hazırladıklarını ifade eden Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, “Bu eylem planımızın harekete geçmesiyle ilgili olarak bütün kamu kurumları üstüne düşe vazifeleri yapmaya başladılar. Bunu yine koordine edecek olan, İl Müdürlüğümüz Şiddeti Önleme Merkezi bu çalışmalarımıza devam edecek. Bunu dert edinen ve bu konuda çalışmaları yapacak bütün kadınlara teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak kadınları güçlü kılmak adına, kadınların toplum içerisinde varlığını göstermeleri adına bütün çalışmaların destekçisi ve takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.
Etkinlikte konuşan Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Müzeyyen Özhavzalı, “Kadın güçlüdür çünkü kadın annedir, çünkü kadın yârdir, sevgilidir, bireydir, insandır. Kur’an-ı Kerim’de Allah’ımız hitap ederken yaklaşık 200 yerde, ‘Ey Müminler’ diye hitap eder. Hiçbir zaman kadın, erkek diye ayırt etmez. O yüzden bizlerin öncelikle bu günleri, farkındalık oluşturmak, farkındalığı paylaşma ve bunu artırma yönünde değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrası kadınlar ellerindeki balonları hep beraber gökyüzüne bıraktılar.