Eğitim 8 Mayıs Pazar ALES sınav giriş yerleri açıklandı!

8 Mayıs Pazar ALES sınav giriş yerleri açıklandı!

05.05.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

ALES sınav giriş yerleri açıklandı. Önümüzdeki haftasonu yapıalcak olan ALES sınavının sınav giriş yerleri açıklanmıştır. ALES sınav giriş yerlerini yazımızdan yardım alarak öğrenin!

8 Mayıs Pazar ALES sınav giriş yerleri açıklandı

2016 yılının Ales sınav giriş yerleri belli olmuştur. 8 mayıs pazar günü yapılacak olan ales sınavı için giriş belgelerini almak isteyen adaylar ÖSYM (Öğrenci Seçme Yönetim Merkezi) resmi web adresinde bulunmakta olan ales sınav giriş yerlerini sorgulatabilme imkanları vardır. 2016 Ales yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı ilkbahar dönemi 8 Mayıs Pazar günü yapılacaktır. Ales'e başvuran adayların sınava girecekleri salon ve binaların atanma işlemleri tamamlanmış bulunmaktadır. ÖSYM (Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi) den yapılan açıklamaya göre sınava girecek olan adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini göstermekte olan sınava giriş belgesini TC kimlik numara ve aday şifreleri ile ÖSYM nin internet sitesinden edinmek mümkün olacaktır. Ales sınavına giren adaylara sayısal ve sözel bölümlerden oluşmakta olan bir test uygulanacaktır. Sınavda uygulanmakta olan sayısal bölümde 40' ar sorudan oluşarak iki test yani sayısal- 1 ve sayısal- 2; sözel bölümde ise 40'ar sorudan oluşan iki test yani söezl- 1 sözel- 2 testleri bulunacaktır. Sınava girecek bütün adaylar sınavda bulunan dört testten yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlık puana uygun olarak en a üçünü seçip toplamda en a 120 soru cevaplandıracaklardır. Sayısal- 1 ve sayısal- 2 testleri adayları mantıksal ve sayısal akıl yürütme yani muhakeme becerilerini ölçmeye dayalı sorulardan oluşacaktır. Sayısal- 2 testi sayısal- 1 testine göre daha ileri seviyede olması beklenmektedir. Sözel-1 ve de sözel- 2 testlerinde ise sözel akıl yürütme yani muhakeme becerilerini ölçmeye dayalı sorular sorulmaktadır.

Haberin Devamı

ALES GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sınavda bulunan bütün testlerde sorular belli olan yükseköğretim programlarında kazanılmakta olan yeterlilik ve de bilgileri ölçmeye dayalı olmayacaktır. Ales sınav test soruları farklı farklı alanlardan gelmekte olan yükseköğretim kurum mezunlarının cevaplayabilecekleri niteliklerde olacaktır. Sınav sonrasında yapılmakta olan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri bilimsel ya da biçimsel olarak ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından geçersiz olarak sayıldığı taktirde ilgili test ve sorularda herhangi birini işaretleyen adaylar bu soruyu doğru olarak cevapladığı kabul edilecektir. Çoktan seçmeli sorulardan oluşmakta olan testlerinde uygulandığı bu sınavın cevap kağıtları ÖSYM (Öğrenci seçme ve yerleştirme) de optik okuyucu ile okunacak ve de bilgisayar ortamında değerlendirilip açıklanacaktır. 8 Mayıs günü yapılacak olan ALES sınavlarının sonuçları 25 Mayıs çarşamba günü açıklanması beklenmektedir. Adaylar ales sınav sonuçlarını internet üzerinden çok rahat bir şekilde öğrenmeleri mümkün olacaktı. Ales sınavına giren adayların sınav sonuçları kendi bulundukları adreslere gönderilmeyecektir. Ales sınav sonuçları ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi web adresinde ilan edilecektir ve sınav sonuçlarını başka sitelerden öğrenmek mümkün olmayacaktır. Ayrıca yukarıda da belirttiğimi gibi ALES giriş yerlerini de ÖSYM tarafından öğrenilebilir. ÖSYM tarafından ales sınavın giriş belgelerini çok kolay bir şekilde almaları mümkün olacaktır.