Manisa 8. Mcbü Tanıtım Günleri

8. Mcbü Tanıtım Günleri

10.04.2018 - 18:04 | Son Güncellenme:

.

8. Mcbü Tanıtım Günleri

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesini (MCBÜ) tanıtmak ve öğrencilerin doğru tercih yapmasına yardımcı olmak amacıyla, üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "8. MCBÜ Tanıtım Günleri" başladı.

Haberin Devamı

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, 25. yılını dolduran üniversitenin, artık rüştünü ispat ettiğini söyledi.

Kentte bulunan ve bu sene üniversite sınavına girecek öğrencilere üniversiteyi tanıtmak için düzenledikleri MCBÜ Tanıtım Günleri'nin 8.'sini gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Çelebi, şöyle konuştu:

"Üniversite olarak, tanıtım için hem ülkemizde hem de uluslararası alanda birçok fuara katılıyoruz. Ancak, en çok kendi ilimizdeki öğrencilere yaptığımız bu tanıtımı önemsiyoruz. Önce bu şehrin çocuklarının, bu şehrin üniversitesinde okumasını, bu şehrin üniversitesine değer katmasını arzu ediyoruz."

Prof. Dr. Çelebi, "Üniversitemiz rüştünü ispat etmiştir. İyi bir altyapısı, güçlü ve idealist bir akademik kadrosu vardır. Üniversitemiz öğrenci odaklı bir üniversitedir. Kendini sürekli geliştirmekte, yenilemekte ve büyümektedir. Sizleri böyle güzel bir şehirde, böyle nitelikli bir üniversitede ve ailenizin yanında olmanın kolaylığıyla eğitim almaya davet ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de Manisa Celal Bayar Üniversitesi ise gurur duyduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Bu üniversite sizin. Siz şu anda size ait, Manisa'ya ait üniversitedesiniz. Bakın Manisa Celal Bayar Üniversitesi demiyoruz, üniversiteniz diyoruz. Gerçekten sahiplendiğimiz, içselleştirdiğimiz için. Üniversitemiz de bunun farkında. Bir yere ait olmak, bir yere sahip olmak kolay bir şey değil, bunun sorumlulukları var. Bu sorumluluklar çerçevesinde, müteşekkiriz ki üniversitemiz gençlerimize fakülteleri, yüksekokulları anlatabilmek ve tercihlerinizin doğru olması maksadıyla sizleri kendi üniversitenizde böylesi bir programda misafir ediyor, çok teşekkür ediyoruz."

Daha sonra katılımcılar, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının tanıtım stantlarını gezdi.