Gündem 8 PKK’lı etkisiz hale getirildi

8 PKK’lı etkisiz hale getirildi

20.05.2016 - 12:03 | Son Güncellenme:

GENELKURMAY Başkanlığı, Mardin ve Şırnak’taki operasyonlarda dün toplam 8 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

8 PKK’lı  etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 6 ve Şırnak’ta 2 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki ’Önemli Yurtiçi Olaylar’ bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

Haberin Devamı

"* Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 394’tür.), Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından 7 bina yakılmış (Operasyonda, toplam yakılan bina sayısı 71’dir.), 8 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 968’dir.).

* Şırnak’ta devam eden operasyonda; 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 404’dür.), iki Kaleşnikof piyade tüfeği, 1.824 adet fişeği, 500 adet Biksi makineli tüfek fişeği, iki av tüfeği, üç tabanca, iki roketatar mühimmatı, 96 el bombası, iki akü, bir dürbün ve çok miktarda muhtelif tıbbi malzeme ele geçirilmiş, Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından üç bina yakılmış (Operasyonda, toplam yakılan bina sayısı 118’dir.), 76 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1.083’tür.).

Haberin Devamı

* Hakk?ri / Şemdinli’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir mağarada, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirilmiştir.

* Diyarbakır / Eğil’de, bölücü terör örgütüne yardım ve yatakçılık yapanlara yönelik icra edilen operasyonda dört iş birlikçi yakalanmış, şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada, beş av tüfeği, bir tabanca, 99 fişeği ve 60 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirilmiştir.

* Irak kuzeyi Kandil, Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harek?tı ile imha edilmiştir."