Dünya 80’lerin disko ruhu

80’lerin disko ruhu

14.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

New York Moda Haftası 2017 trendlerini belirlemeye devam ediyor. Önceki gün podyum Jeremy Scott, Proenza Schouler, Phillip Lim, Oscar de la Renta, Zac Posen, Rag&Bone, Thom Browne ve DKNY gibi isimleri ağırladı.

80’lerin  disko ruhu

Sanatçı kişiliğini tasarımcı yanıyla buluşturan Thom Browne bu yıl da moda haftasının sınırlarını zorladı. Browne, hayal gücünü aşan koleksiyonuyla konukları büyüledi. Kedi maskeleri, maskeli balolar için şimdiden bir numaralı alternatif haline gelirken, grafik floral desenler, balık gözlükler ve disko havasını yansıtan şapkalar şovun en dikkat çeken detayları arasındaydı. Oyuncak köpekler, çocukların ellerinden moda imparatorluğunun vazgeçilmez parçası olmaya evrilirken, geçen sezonun vazgeçilmezi floral detaylarla süslenmiş çanta ve bereler, renk oyunlarıyla dinamizmi yansıttı.
ABD’li tasarımcı Jeremy Scott ise, 80’ler ruhunun daimi temsilcileri arasında olduğunu bir kez daha kanıtladı. Pullu payetli üstler, 80’lerin disko havasını yansıtırken, uzay çağından gelmiş etek ve elbiseler bilimkurguyla modanın harmanlanmasıydı.
DKNY de bu yıl alışılagelmişin dışında bir koleksiyonla moda severleri selamladı. Sportif geçişlerin hakim olduğu koleksiyonda, oversize kapişonlu üstler, salaş ceketler, asimetrik kesim elbiseler ve spor sütyenlerle kombinlenen monogram ceketler ve dizüstü çoraplar ön plana çıktı.