Ekonomi 80 milyon dolarlık ‘MemorIal’ açıldı

80 milyon dolarlık ‘MemorIal’ açıldı

22.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Memorial Sağlık Grubu, 11. hastanesini 80 milyon dolarlık yatırımla Bahçelievler’de açtı.

80 milyon dolarlık ‘MemorIal’ açıldı

Açılış dolayısıyla düzenlenen toplantıda, 72 bin metrekarelik alanda hizmet vermeye başlayan hastanenin, Türkiye’nin en büyük 3’üncü özel sağlık kuruluşu olduğu açıklandı. 320 yatak kapasiteli komplekste, biri hibrit olmak üzere toplamda 15 ameliyathane, 49 yoğun bakım yatak kapasitesi, 135 poliklinik ve 31 müşahade odası bulunuyor. Toplam 135 poliklinik bulunan yeni sağlık merkezinde Da Vinci robot cerrahi cihazı ile 3 Tesla MR sisteminin de kurulduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Hastanedeki her mekanın hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edildiğine dikkat çeken Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, şunları söyledi:

80 milyon dolarlık ‘MemorIal’ açıldı
Son teknoloji

“80 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen yeni hastanemiz, dünyanın ilk Leed Platinum sertifikalı tam teşekküllü sağlık kompleksi olma özelliğine sahip. Bu sertifika enerji ve çevre dostu kurumlara verilen en prestijli yüksek yeşil bina sertifikası. Ayrıca hastanemiz; ileri teknolojik özelliklere sahip görüntüleme ünitelerine de sahip. Yeni nesil ışın tedavisi Elekta Versa HD Signature sistemini kullanıma aldık. Bu sayede en düşük doz radyoaktif madde ile görüntüleme olanağı sunacağız. Hastanemizde, suda doğum ve tüm hazırlık süreci odada yürütülen normal doğum gibi özellikli üniteler de mevcut. Bunun dışında çocuklarımızın sağlığı için her türlü detayın düşünüldüğü pediatri bölümümüzde de Türkiye’de bir ilk olarak açık oyun parkı bulunuyor.”

Haberin Devamı

SGK anlaşmalı

Öte yandan yapılan açıklamada Bahçelievler Hastanesi bünyesinde onkoloji, kalp cerrahisi ve kardiyoloji ameliyatlarında SGK kapsamında da hizmet verileceği belirtildi.