İzmir 81. Uluslararası Bergama Kermesi'nde Coşkulu Başlangıç

81. Uluslararası Bergama Kermesi'nde Coşkulu Başlangıç

18.05.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

81. Uluslararası Bergama Kermesinde Coşkulu Başlangıç

Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılından bu yana tam 81 yıldır kesintisiz devam eden Bergama Kermes’i Kaymakamlık Tören Alanı’nda Atatürk Heykeline çelenk konulmasıyla başladı.
Atatürk Bulvarında başlayan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren geleneksel kermes yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan gösterilerde ise Bergama Kılıç Kalkan Ekibi ile yurt dışından ve içinden katılan halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı. Açılış konserinde Ege’nin ünlü grubu Aegean Band coşkulu performansıyla müzikseverlere unutulmaz bir gün yaşattı. Konseri izleyen Bergamalılar Aegean Band’in yorumladığı neşeli şarkılara eşlik etti.
81. Uluslararası Bergama Kermesi etkinliklerinde ayrıca Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Halk Müziği Topluluğu da Bergama Kültür Merkezi (BerKM)’de unutulmaz bir konser verdi.
Kermes’in açılış konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “13 Nisan 1934 tarihinde ilçemizi onurlandıran Ulu Önder Atatürk’ün armağanı olan kermesi 81. kez düzenliyoruz. Çağdaş Cumhuriyetimizin üzerine kara bulutların çöktüğü dönemlerde dahi sönmeyen kermes ışığı, Bergamalılarında benimsemesi ve sahiplenmesi ile bugünlere geldi. 81 yıl boyunca hiç sönmedi. Ben bugün burada olan herkese kermes coşkusunu, heyecanını paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Gönenç konuşmasında Bergama ile Silifke’nin kardeş kent oluşunun müjdesini her iki ilçenin ortaklaştırılan kültürlerine değinerek verdi. Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise konuşmasında; “Sizlere Silifkeli kardeşlerinizin selamlarını getirdim. 81.Kermes’in hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Başkan’ın dediği gibi bizler aslında kardeştik ama bugün bu kardeşliği resmi hale getirdik. Bizim için bu çok büyük mutluluk. Onur ve gururunu yaşıyorum” dedi.
Gecenin sonunda ise Türk Sanat Müziğinin sevilen ismi Dilek Türkkan Bergamalılara muhteşem bir gece yaşattı. 21 Mayıs Pazar Günü sona erecek olan Bergama Kermesi, sergiler, konserler, halk oyunları, tiyatrolar, ata sporları ve yerel grupların müzik dinletileri ile şenlenmeye devam edecek.