Gündem 81 yaşındaki kadını evinde eşarpla boğdular

81 yaşındaki kadını evinde eşarpla boğdular

10.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaman’da yalnız yaşayan 81 yaşındaki Hatice Aksoy, evinde ölü bulundu. Ağzı ve boynu eşarpla bağlı olan yaşlı kadının yapılan otopsisinde boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

81 yaşındaki  kadını evinde eşarpla boğdular

Olay, İmaret Mahallesi’ndeki 2 katlı evde meydana geldi. Hatice Aksoy’un alt katında oturan kiracısı Nazmiye Uysal, üst kata çıktığında yaşlı kadının kapısının açık olduğunu görüp içeri girdi. Aksoy’u evde hareketsiz gören kadın, akrabalarına haber verdi. İhbar üzerine eve gelen polis ve sağlık görevlileri ağzı ve boynu eşarpla bağlı olan yaşlı kadının öldüğünü saptadı. Yaşlı kadının cesedi morga kaldırıldı.
Hatice Aksoy’u ölü bulan kiracısı Nazmiye Uysal, yaşadıklarını anlattı.
‘Kapısını kilitlemezdi’
Soğuk hava nedeniyle donan ortak kullandıkları içme suyunu konuşmak için eve gittiğini belirten Uysal şöyle konuştu:
“Suyu ortak kullanıyoruz ve pazar günü su donmuştu. Vanadan kapattık. Ertesi gün, ’donan suyu ne yapacağız’ diye sormak için Hatice teyzenin evine çıktım. Kapı açıktı. Normalde de ’ölür, kalırım beni zaman zaman kontrol edin’ der ve kapıyı kilitlemezdi. Anahtarı da kapının yanlarına koyardı. Ancak bu kez kapı açıktı. İçeri girdiğimde Hatice teyze yüz üstü hareketsiz yatıyordu. Korkup hemen çıktım. Yakındaki gelinine haber verdim. Sonra polisler ve sağlıkçılar geldi, öldüğünü söylediler.”