Ege 82’lik Fatma Nine’ye cami bekleme cezası

82’lik Fatma Nine’ye cami bekleme cezası

24.02.2017 - 04:22 | Son Güncellenme:

Evinin önündeki kavgayı ayırmak isterken değnekle bir kişiye vuran Fatma Sazan, mahkeme kararıyla ilginç bir cezaya çarptırıldı

82’lik Fatma Nine’ye cami bekleme cezası

Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşayan Fatma Sazan’ın evinin önünde, 2014’te iki grup arasında kavga çıktı. İddiaya göre, Sazan, kavga edenleri değneğiyle ayırmaya çalıştı. Kavga edenlerden birinin kendisine sopayla vurması üzerine, Sazan değneğiyle karşılık verdi. Sazan hakkında, kasten yaralama suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Parayı ödeyemedi

Mahkeme geçen 15 Mart’ta Sazan’a 4 ay hapis cezası verdi. Değneğin silah sayıldığı için bu ceza 6 aya çıkarıldı. Yaşlı kadının bu cezası, 3 bin lira paraya çevrildi.

3 bin liralık adli para cezasını taksitle bile olsa ödeyecek gücü olmadığını belirten yaşlı kadına, cami bekleme cezası verildi. Sazan, geçen ekim ayından bu yana evinden çıkıp güçlükle yaklaşık 500 metre ilerideki İlim Işıktır Camisi’ne giderek nöbetini tutmaya başladı. Sazan, gözleri dolarak yaşadıklarını anlatıp, “Kimseyi bilerek yaralamadım. Kazayla oldu, suçsuzum. Cezam 10 Mart’ta bitecek. O karlı ve soğuk günlerde burada bekledim. Üşüdüm. Zaten hastayım. Sadece bir kızım var, onun da kocası felçli. Yemek yok, evime gidip bir parça bir şey yiyip geri geliyorum. Bu yaştan sonra bunlar başa geldi” dedi.