Gündem 85 yıl sonra Ayasofya’da ezan sesi

85 yıl sonra Ayasofya’da ezan sesi

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayasofya’da, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katıldığı Kadir Gecesi programının ardından 85 yıl sonra sabah namazı ezanı okundu.

85 yıl sonra  Ayasofya’da ezan sesi

Ayasofya Müzesi’nde düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Müezzin Fatih Koca’nın yanı sıra Uluslararası Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında derece alan hafızlar da katıldı. Program öncesinde dereceye giren hafızlar Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okudu. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran tarafından dua edildi. Görmez burada yaptığı konuşmasına İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ederek başladı.
Görmez konuştu
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin onurunu yaşadığını belirten Görmez, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısını İslam dinine açılmış bir savaş olarak nitelendirerek şunları söyledi: “Bu olaylar, özellikle varoluşun gayesini yitirmiş, yaratılışın gayesini kaybetmiş, hiçlik düşüncesine kapılmış, hakikatsizlik ve gayesizlik girdabına girmiş birtakım nihilist ideolojilerin ortaya koyduğu cinnetlerdir.”
Kadir Gecesi programının ardından bir ilk yaşandı. 85 yıl aradan sonra Ayasofya Müzesi’nde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Müezzin Fatih Koca tarafından sabah ezanı okundu.

Yazarlar