Ekonomi 9 bin haneye temiz enerji

9 bin haneye temiz enerji

07.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretmeye odaklanan ve bu yıl 2 milyar liralık, 2020’ye kadar 4 milyar liralık temiz enerji projesi yatırımı hedefi koyan Akfen Holding, 12. hidroelektrik santral (HES) projesini Giresun’da hayata geçirdi. 1

9 bin haneye temiz enerji

8 megavat kurulu güç kapasitesine sahip 4 üniteden oluşan Giresun Çalıkobası HES projesinin 9 megavat kurulu güce sahip ilk 2 ünitesi üretime başladı. 35 milyon dolarlık yatırıma sahip santral şimdilik 9 bin hanenin bir yıllık elektrik tüketimini karşılayacak. Ekim ayında diğer iki ünitenin de faaliyete geçirilmesiyle bu rakam 18 bin haneye ulaşacak.

Çiçekli HES yolda

Çalıkobası HES’in üretime geçmesiyle kurulu gücü 213 megavat olan 12 hidroelektrik santraline ulaşan Akfen Yenilenebilir Enerji, bu santrallerde yıllık 875 gigavatlık elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip oldu. 16 MW gücünde güneş santrali de devrede olan şirketin toplam kurulu gücü 229 MW’a çıktı.

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan, grup olarak 2017’de rüzgar, güneş ve hidroelektrik enerji alanında 2 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Tezkan, “35 milyon dolara mal olan Çalıkobası HES projemizin tamamı Ekim ayında faaliyete geçmiş olacak” diye konuştu.