Gündem 9 kişinin katili Suriye’ye kaçabilir

9 kişinin katili Suriye’ye kaçabilir

08.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te, amcasının oğlu ile evlenmeye hazırlandığını öğrendiği eşini ve 8 yakınını öldüren Yusuf Taş’ı bulmak için polis ve jandarmadan özel ekip oluşturuldu.

9 kişinin katili Suriye’ye kaçabilir

Taş’ın Suriye’ye kaçma olasılığına karşı sınır birlikleri uyarıldı. Gaziantep’te geçtiğimiz perşembe günü Yusuf Taş, eşi ve 8 yakınını öldürerek kaçtı. Yusuf Taş’a ulaşmak için güvenlik güçleri hummalı bir çalışma başlattı. Taş’ın telefonla arayarak “Kökünüzü kurutacağım” diye tehdit ettiği yakınlarını koruma altına alan güvenlik güçleri, Taş ailesine mensup kişilerin yaşadığı Sam ve Uğurtepe mahallelerinde yoğun önlem aldı.

Haberin Devamı


İntihara karşı önlem

Şüpheliye ulaşmak için polis ve jandarmalardan özel bir ekip çalışmalarını sürdürüyor. Telefon kullanmadığı belirlenen Yusuf Taş’ın, son birkaç ay içerisinde yaptığı görüşmeleri tek tek incelemeye alındı. Yusuf Taş’ı tanıyanların da tek tek bilgisine başvuruyor. En son kırmızı renkli bir motosikletle görüldüğü saptanan Taş’ı güvenlik güçleri halen silahlı ve “çok tehlikeli” olduğu uyarısıyla arıyor. Taş’ın, yakalanmamak için Suriye’ye kaçma ihtimali üzerine sınır birlikleri de uyarıldı. Hareket alanı giderek kısıtlanan Yusuf Taş’ın, yakalanacağı anda teslim olmamak için intihar etme olasılığına karşı da önlemler üzerinde duruluyor.