Gündem 9 üniversiteye rektör atandı

9 üniversiteye rektör atandı

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

9 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dokuz üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Sedat Murat, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hamdullah Şevli atandı.

Haberin Devamı

Ayrıca Biruni Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Adnan Yüksel, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Sabahattin Aydın, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Güven Sak, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Paç atandı.

Yeni fakülteler açıldı

Erdoğan’ın imzaladığı bir başka kararla, Bartın, Bolu Abant İzzet Baysal, Burdur Mehmet Akif Ersoy ve Mersin Üniversitelerine bağlı Spor Bilimleri fakülteleri, Çanakkale Onsekiz Mart, Mardin Artuklu, Munzur ve Osmaniye Korkut Ata üniversitelerine bağlı Sağlık Bilimleri fakülteleri, İskenderun Teknik Üniversitesi’ne bağlı Havacılık ve Uzay Bilimleri ile Turizm fakülteleri, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Sanko Üniversitesi’ne bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Tarsus Üniversitesi’ne bağlı Mühendislik Fakültesi kuruldu.

Haberin Devamı

Ayrıca Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Eskişehir Teknik ve İstanbul Kültür üniversitelerinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Marmara Üniversitesi’nde İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Kenevir Araştırmaları Enstitüsü kuruldu. Özbekistan’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde de Buhara İbni Sina Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kuruldu.

Öte yandan bazı üniversitelerde de yüksekokul, fakülte ve enstitüler kapatıldı.