Gündem 90 bin camide sela okunacak

90 bin camide sela okunacak

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatıyla yarın gece 00.13’te Türkiye’deki 90 bin camide eş zamanlı sela verilecek. Camiler sabah namazına kadar açık tutulacak ve minarelerin ışıkları yakılacak.

90 bin camide sela okunacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl müftülükler aracılığıyla gerçekleştireceği 15 Temmuz programına dün bazı etkinliklerle başladı. “Şehitlerimiz için Kuran okuyoruz” kampanyası başlatan Diyanet, 15 Temmuz akşamına kadar her cami ve Kuran kursunda en az bir Kuran hatmi okunması talimatı verdi.

Haberin Devamı

Cuma namazı öncesi şehirlerin merkez camilerinde, Kuran-ı Kerim ziyafeti programları yapıldı. Diğer cami ve mescitlerde ise şehitlerin ruhuna ithafen Kuran okundu.

Dün cuma namazı öncesi okunan, “Milletçe yeniden doğuş: 15 Temmuz” başlıklı cuma hutbesinde de Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı örnek gösterildi. Hutbe, turistik camilerde ve Arap nüfusun yoğun olduğu yerlerde İngilizce, Almanca ve Arapça olarak da okundu.

Anma programı

Dün gerçekleştirilen bir diğer etkinlik de yaz Kuran kursu öğretici, öğrenci ve velilerinin katılımıyla düzenlenen “Şehitlerimizi anma özel programı” oldu. Diyanet’in talimatıyla, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece (yarın) saat 00.13’te 90 bin camide eş zamanlı olarak bir defa sela okunacak. Camiler sabah namazına kadar açık tutulacak.