Teknoloji 900 Milyon Android Kullanıcısı Tehlikede

900 Milyon Android Kullanıcısı Tehlikede

08.08.2016 - 16:33 | Son Güncellenme:

Bilgisayar korsanlarının Android işletim sistemli akıllı telefonlarda yer alan bütün bilgilere ulaşabileceği bir açık keşfedildi.

900 Milyon Android Kullanıcısı Tehlikede

Yaklaşık olarak 900 milyon Android kullanıcısını ilgilendiren bu açığı Checkpoint araştırma firması çalışanları buldu. Açık Qualcomm işlemcilerde kullanılan bir yazılımdan kaynaklanıyor. Yani bu Qualcomm işlemciye sahip bütün telefonlar teknik olarak bu problemden etkilenebilir.

Haberin Devamı
Şimdilik Saldırı Gerçekleşmedi

Checkpoint Mobil Ürün Yönetimi başkanı Mcihael Shaulov şimdilik bu açığın bir saldırıda kullanıldığına dair bir kanıt bulamadıklarını ama önümüzdeki 3 – 4 ay içerisinde kesinlikle bu açıkların kullanılarak bir çok insanın mağdur edileceğini açıkladı. Olay tamamen bir yarış bu gibi açıkları iyi insanlarda bulabilir kötüye kullanabilecek olanlarda. Shulov Qualcomm’un yazılımında bulunan açığın 6 ay süren tersine mühendislik işleminden sonra bulunduğunu açıkladı.

İlginizi Çekebilir: BlackBerry Hub+ Yayınladı İşte Açıktan Etkilenen Bazı Modeller BlackBerry Priv ve Dtek50 Blackphone 1 and Blackphone 2 Google Nexus 5X, Nexus 6 ve Nexus 6P HTC One, HTC M9 ve HTC 10 LG G4, LG G5, ve LG V10 Yeni Moto X OnePlus One, OnePlus 2 ve OnePlus 3 Samsung Galaxy S7 ve Samsung S7 Edge’in Amerika versiyonları Sony Xperia Z Ultra Google Nexus Sailfish Bir Kez Daha Sızdı

Haberin Devamı