Van Her Şey Öğrencileri İçin

Her Şey Öğrencileri İçin

26.11.2016 - 11:16 | Son Güncellenme:

Memleketi Uşak'ta açtığı rehabilitasyon merkezinde görev yaparken kırsal kesimdeki öğrencilere ders verme isteğiyle Van'ın Çatak ilçesine gelen ücretli öğretmen Kübra Coşkun, sınıftaki sobayı yakıyor, mahalle çeşmesinden içme suyu taşıyor Coşkun: "Çocukların hepsi farklı açıdan, çok güzel bakıyorlar. Onlarla ders yapmak, onların bir şey öğrendiğini görmek insanı çok mutlu ediyor. Onun için buradayım"

Her Şey Öğrencileri İçin

VAN (AA) - NECAT HAZAR - HÜDAYİ GÜMÜŞ - Uşak'ta açtığı rehabilitasyon merkezinde görev yaparken kırsal kesimdeki öğrencilere ders verme isteğiyle Van'ın Çatak ilçesine gelen ücretli öğretmen Kübra Coşkun, tüm zorluklara rağmen görevini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Memleketi Uşak'ta 1,5 yıl önce rehabilitasyon merkezi açan Coşkun, burada bir süre eğitimci olarak görev yaptıktan sonra kırsal kesimdeki öğrencilere ders verme isteğiyle 2 bin 800 rakımdaki Van'ın Çatak ilçesine geldi. İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki Albucak İlkokuluna bu yılın ekim ayında kendi isteği ile atanan Kübra öğretmen, sınıftaki sobayı yakıyor ve ihtiyaç halinde mahalledeki çeşmeden sınıfa içme suyu taşıyor.

- "Hepsi çok güzel bakıyorlar"

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların bilgi sahibi oldukları anda gözlerindeki ışıltıyı görebilmek için Van'a geldiğini söyledi.

Öğretmenliğin temelinde de bu duygunun olduğunu anlatan Coşkun, "Buralarda görev yaparken bu duyguyu çok iyi anlarsınız. Çocukların hepsi farklı açıdan, çok güzel bakıyorlar. Onlarla ders yapmak, onların bir şey öğrendiğini görmek insanı çok mutlu ediyor. Onun için buradayım, çocuklarım için buradayım." dedi.

Haberin Devamı

Devletin bölgede her türlü güvenlik tedbirini aldığını ve hiç tereddüt yaşamadan çalıştıklarını anlatan Coşkun, hem bu durumu hem de coğrafi şartları göze alarak görev yaptıklarını ifade etti.

Çocukların iyi bir eğitim almaları için mücadele ettiğini vurgulayan Coşkun, şu değerlendirmede bulundu:

"Sabah kalktığımda çocuklarımın üşümemesi için ilk olarak sınıftaki sobayı yakıyorum. Bir mahalle sakini gibi mahallenin çeşmesinden su taşıyorum. Mahalle sakinleri beni ailelerinin bir ferdi olarak görüp, bağırlarına basıyor. Ben de burada pek yabancılık çekmiyorum. Gün içerisinde ders işlendikten sonra muhakkak çocuklara bahçede bir oyunla okulu kapatıyoruz. Doğunu şartları biraz zor olsa da ben halimden memnunum."

Doğuda çalışmanın dışarıdan görüldüğü kadar zor olmadığını aktaran Coşkun, çalışmak isteyen öğretmenlere bu bölgeleri tavsiye ettiğini ifade etti.

Okulun fiziki yapısının biraz kötü olduğunu bu nedenle hayırsever iş adamlarından yardım beklediğini dile getiren Coşkun, "Özelikle çocukların oynadığı okul bahçesi çok küçük. Onların rahat oynayabileceği bir bahçeye ihtiyaç var." diye konuştu.