Manisa Yunusemre Personeline Sağlıklı Beslenme Semineri

Yunusemre Personeline Sağlıklı Beslenme Semineri

10.11.2017 - 14:27 | Son Güncellenme:

.

Yunusemre Personeline Sağlıklı Beslenme Semineri

Personeline yönelik eğitimlerine devam eden Yunusemre Belediyesi, bu kez çağın hastalığı olan obeziteyi anlatırken; hastalıktan korunma yollarını sağlıklı beslenme hakkında da bilgi verdi.
Yunusemre Belediyesi personeline yönelik “Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar” konulu seminer düzenledi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve belediye personeli katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü doktorlarından Sebile Cinali ve Diyetisyen Burcu Bayraktar tarafından verilen seminerde dünyanın en büyük sağlık problemi olan obeziteye dikkat çekildi. Seminer öncesi personele seslenen Belediye Başkan Yardımcısı Avşar, bu tür seminerlerle farkındalık yaratmak istediklerini dile getirerek, “Obezite çağımızın hastalığı. Oranı da ne yazık ki her geçen gün artıyor. Biz de bir farkındalık yaratma adına ilgili kurumlarla yazışmalar yaparak sizlere bilgi verelim istedik. Her insan bu hastalıkla karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle vücudumuzu iyi tanıyıp; sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirmeyi öğrenmemiz gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
Seminerde Dr. Sebile Cinali, Türkiye’de yapılan araştırmalarda erkeklerde obezite sıklığının yüzde 20.5, kadınlarda ise bu oranın yüzde 41 olduğunu dile getirdi. Obezitenin beraberinde bir çok hastalığı da beraberinde getirdiğini hatırlatan Dr. Cinali, genetik faktörler, çevresel koşullar ve beslenme tarzının hastalıkta önemli bir etken olduğunu anlattı. Diyetisyen Burcu Bayraktar ise sağlıklı beslenmeye ilişkin şu bilgileri verdi: “3 ana 2-3 ara öğün şeklinde beslenilmeli. Her öğünde yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine dikkat edilmeli. Kısa sürede kilo verdiren şok diyetlerden kaçınılmalı. Posa yönünden zengin besinlerin tüketimi arttırılmalı. Bol sebze-meyve ve kuru baklagil tüketilmeli. Kepekli ekmek, çavdar ekmeği, tam buğday unuyla yapılan ekmekler tercih edilmeli, Yemeklere eklenen yağ miktarı azaltılmalı. Kızartılmış ve kavrulmuş yiyecekler yerine haşlama, ızgara ve fırında pişirilmiş yiyecekler tüketilmeli. Şekerli yiyecekler ve hamur işlerinin tüketimi azaltılmalı. Hazır meyve suları yerine su, ayran, maden suları tercih edilmeli, yemekler yavaş ve iyi çiğnenerek tüketilmeli. Günde 8-10 bardak su içilmeli.”