Ankara Altındağ Belediyesinden Okuma Yazma Seferberliğine Destek

Altındağ Belediyesinden Okuma Yazma Seferberliğine Destek

07.02.2018 - 14:58 | Son Güncellenme:

Altındağ Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğine destek verdi Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki: "Kurslarda bugüne kadar 10 binin üstünde insana Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü aracılığıyla okuma yazma sertifikası verildi"

Altındağ Belediyesinden Okuma Yazma Seferberliğine Destek

ANKARA (AA) - Altındağ Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğine destek verdi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde 25 ayrı noktadaki Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerinde düzenlenen kurslarla okuma yazma seferberliği başlattı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu kapsamda Karapürçek Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kursta incelemelerde bulundu.

Ülke genelinde okuma yazma bilmeyenlerin ciddi bir nüfusa sahip olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçe sınırları içerisinde 25 mahallede Kadın Eğitim ve Kültür Merkezindeki okuma yazma kurslarının, sadece kadınlara yönelik 10 yılı aşkındır devam ettiğini söyledi.

Okuma yazma kurslarının, kursiyerlerin sosyal hayata atılması ve istihdam edilmesinin ilk adımı olduğunu vurgulayan Tiryaki, "Kurslarda bugüne kadar 10 binin üstünde kişiye Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü aracılığıyla okuma yazma sertifikası verildi. Bu merkezlerde şu anda 400'ün üzerinde kadın okuma yazma öğreniyor. Bu kursiyerlerin içerisinde yeni iş yeri kuranlar, ehliyet alanlar, üniversiteye kadar okuyanlar olduğunu gördük." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın canlı yayında okuma yazma seferberliği başlattığını anımsatan Tiryaki, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Türkiye genelinde zaman zaman yapılan okuma yazma seferberliği, bu yıl da başlamış bulunmaktadır. Bu vesileyle de Altındağ Belediyesi, 25 kadın eğitim ve kültür merkezi olarak katılıyoruz. Bu okuma yazma seferberliğine dahil olma anlamında buradayız." dedi.

- "Oğlum sabah okuldan öğrenip, akşam evde bana ders veriyordu"

Kursiyerlerden 32 yaşındaki Hülya Us, bir yıldır okuma yazma kursuna geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Okuma yazmayı öğrenmeden önce oğlum ilkokul birinci sınıfta iken hiçbir dersini yapamıyordum. Bir anne olarak bu beni çok çok üzüyordu. Sonra komşulardan Altındağ Belediyesinin böyle bir kurs açtığını duydum, kursa başvurdum ve okuma yazmayı öğrendim. Okuma yazma öğrenirken oğlum sabah okulda öğrendiğini, bana evde anlatarak çok yardımcı oldu. Sürekli onunla kitap okuduk. Gece saat 02.00'ye kadar oğlumun beni çalıştırdığını biliyorum. Ben sınava girip kursu başarıyla tamamladım. Kursu bitirdikten sonra ilkokul mezunu olmak için sınavlara girdim ve diplomamı aldım."

Haberin Devamı

- "Kurs sayesinde ehliyetimi aldım"

57 yaşındaki Elmas Kellegöz ise okuma yazma kursu diplomasını aldığını ve eğitimine devam ettiğini ifade ederek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Artık dolmuşların nereye gittiğini okuyabiliyoruz, çocuklarımıza markette hazır çorba alırken, torunlarımıza çikolata alırken istediklerini doğru bir şekilde alabiliyoruz. Gideceğimiz adreslere tereddüt etmeden gidebiliyoruz. Daha önce bizim okuma yazmamız olmadığı için dolmuşa binmek için çevreden destek alıyorduk veya rastgele biniyorduk. Okuma yazma kursundan aldığım eğitimle diplomamı alarak, ehliyet sınavına girip ehliyetimi aldım ve her yere kendi sürdüğüm aracımla gidiyorum."